От х:

Днес в x:

Иван Петров към съветници: Гледате кмета като мумии и се свивате

Иван Петров обвини местния парламент за съсипията на Спорта в Хасково

Общината е отговорна за дереджето на хасковския спорт. Това изтъкна депутатът Иван Петров на среща с хасковските спортни клубове, инициирана от областният Румен Данев. Гневът му бе насочен към общинските съветници Красен Ангелов и Живко Архондев, които в качеството си на представители на спортни клубове присъстваха. От общината нямаше никой.

„Защо не приехте наредба с която да се разграничават общинските спортни имоти от останалите. Сега един стадион е приравнен към баничарница, от която се печели. Само стоите, гледате кмета като мумия и се свивате!“

Разлютеният Петров допълни че е неморално малки футболисти да демонстрират пред областна администрация, все едно че съсипията на спорта започва оттук. „Не ние съсипахме хасковския спорт. Много сме от скоро“, многозначително вметна той.

Поводът на срещата бе да се намери изход от казуса със общинските спортни бази. Договорите на клубовете за безвъзмездно ползване изтичат след месец, а после те трябва да си плащат наем ако искат да останат. Безвъзмездното ползване пък е невъзможно според Закона за общинската собственост.

Това нямаше да е така ако общината бе приела наредба с която да отграничава спортните бази от другите общински имоти, каза Румен Данев. Закона за спорта дава възможност общините да определят режима на ползване на базите, включително и безвъзмедно, допълни и координаторът на министерството на спорта за Хасково и Кърджали, Силвия Тенчева.

Триото което ще търси спасителни варианти-Иван Петров, Румен Данев и Силвия Тенчева

Държавата да направи хасковското спортно училище, държавно, поиска директорът Генко Генев. За толкова години като общинско тухла върху тухла не е положена, мотивира се той. Имаме връзки, ще опитаме, обеща депутата Петров.

Спортните клубове бяха омърлушени, не виждат изход от юридическия батак

Освен молбата си Генев „захапа“ Красен Ангелов за градския стадион на Ямача. Именно той стана ябълката на раздора за хасковския спорт след като бе поискан безвъзмездно от Красен Ангелов за неговия ФК„ Хасково 2“. Общинският съвет разреши, съдът спря решението като незаконно.

Красен Ангелов бе обвинен, че като съветник е допуснал да се стигне до проблема

„Защо Красен не писа в докладната, че там ще тренират и ученици на Спортното? Там има база за бокс, лекоатлетическа писта. Ако утре Младост влезе в ремонт, къде ще тренират децата? Не могат да плащат наем защото е незаконно.“ Думите му бяха подкрепени и от областният. „Трябваше просто да има график, кои спортове какво ще правят и от кога до кога. Тогава нямаше проблем решението да мине“ допълни той.

До няколко дни, юристите на спортното министерство ще изпратят мотивирано становище, какви са законовите основания клубовете да избегнат плащането на обричащия ги на загиване наем.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини