От х:

Днес в x:

Защитен свидетел срещу Масларова. Продават свободно дрога. Преглед на регионалния печат

"Продават свободно 31 дроги" водещо заглавие в "Новинар Юг". Думите са на Весела Божилова от организацията "Майки срещу дрогата". Много наркотици трябвало да са забранени ама се купуват свободно, допълва тя на среща с хасковски родители. В нашия град най-популярни били синтетичните наркотици и марихуаната, допълват със статистика от местната полиция.

"4 млн по малко в МБАЛ Хасково". Това по изчисления на синдикалния лидер в болницата д-р Димитър Кючуков. Толкова били орязаните средства от държавата за местното лечебно заведение. Нещо тази аритметика издиша при елементарно смятане. Според написаното в статията , месечно са орязани по 200 хиляди лева от клинични пътеки. Това прави 2.4 млн за година. Целевите субсидии от МЗ никога не са били рязани, а само забавяни. Така че няма откъде да дойдат тези 4 млн. И още : за миналата година до октомври болницата акумулирала 5 млн 229 хиляди лева. Излиза че за десетмесечието на тази година акумулираните средства са 1 млн и нещо, което е абсурдно. Знаем че медиците в областната болница са зле, ама чак пък толкова...

"Защитен свидетел в съда срещу хасковски депутат". Хасковския депутат е бившия соц министър Емилия Масларова. Обвинителният и акт вече е внесен в съда. Свидетел ще доказва далаверите и с които държавата е била ощетена с 11 млн лева при строенето на центъра за социално обслужване в Стара Загора. Твърди се, че част от отклоняваните средства, Масларова е получавала в запечатани пликове на ръка. Другите средства са били източвани чрез подправени счетоводни документи.

"Мъри избяга от юбилея на спортното" Как се върна за банкета, четете на страница 6-та. Депутатът от ГЕРБ Иван Петров пък си тръгна предсрочно. Както гласят слуховете, обидил се щото не го представили сред почетните гости.

"В Хасково заплатите най-ниски" чело на "Хасковска Марица". Средната заплата според статистиците тук е 469 лв. Ако на някой и тази цифра му се види голяма, то да знае че заетите в енергото я надуват. Иначе реалните заплати са може би още по-ниски.

"В Димитровград и автогарата е битак" над главата на вестника. На страница 5-та четем, че имало маси и в зоната на автогарата. Както е от 10 години насам. Търговците плащат нещо като наем на автогарата и всеки си затваря очите.

"30 деца и над 7000 възрастни с диабет". По повод световния ден за борба с диабета 14-ти ноември.

"Футболен рефер загина в жестока катастрофа". Инцидентът е станал в Пловдивско на Е-80. Реферът е Иван Росенов от Хасково, на 25 години. Колата му се врязала в тир снощи. На място издъхнала и приятелката му, която пътувала с него.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини