От х:

Днес в x:

Режат мерака на Спортното да стане държавно

Новата смяна на Спортното демонстрира умения

Хасковското спортно училище „Стефан Караджа“ е извън 8-те спортни училища, които ще преминат на държавно финансиране. За това намекна замминистърът на спорта Иван Ценов при посещението си днес в Хасково. Замминистърът бе част от партито по случай 40-ят рожден ден на школото.

Макар окончателния списък да не е още ясен, спортните училища, които ще станат държавни ще се избират по редица критерии. Може някои и да не искат да са държавни, предположи министърът. Той не уточни по кои критерии местното училището не отговаря на изискванията за държавно финансиране.

Като ковачница за шампиони, училището има богати традиции, похвали се настоящото му ръководство на празненствата по случай 40 годишния юбилей. В зала „Недялка Симеонова“ в Бизнесцентъра бе представена мултимедия на тема славно минало и обещаващо настояще. За да уважат празника пристигнаха много бивши възпитаници, световни и европейски шампиони, олимпийски медалисти от близо една дузина спортове. „Звездите“ сред тях бяха двукратния световен по борба Живко Вангелов, примата на българският Баскетбол-двукратния олимпийски медалист Ваня Дерменджиева, световният по вдигане на тежести Стефан Ботев и др. Младата смяна на хасковското спортно демонстрира умения на тепиха, татамито и подиума за вдигане на тежести. Малките възпитаници изнесоха демонстрации по всички видове спортове изучавани в училището.

Г.Христов

Директорът Генчо Генев връчи плакети на заслужили възпитаници на Спортното
Живко Вангелов и Ваня Дерменджиева
Замминистър Ценов донесе "добри" новини
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини