От х:

Днес в x:

Кметски чиновници влудяват граждани. 16-годишен се хвърли от 8-етажен блок. Преглед на регионалния печат

Кметски чиновници влудяват граждани, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата на публикацията е отказът на общинската администрация в Хасково да обслужва граждани с неплатени задължения. Конкретният случай е с Живко Иванов, който иска да подаде жалба, но поради „недобор” не е ясно дали тя изобщо ще бъде разгледана. Вестникът припомня, че текстът от наредбата, който забранява обслужване на граждани на това основание, е отменен с решение на окръжния съд още преди години. Практиката обаче продължава.

Доктори от Кърджали и Стара Загора търсят работа в МБАЛ Хасково, пише в другия акцент на първа страница в броя. Възрастовата граница на специалистите в болницата е доста висока и това притеснява шефа й д-р Тодор Пандов.    

Бачкаш като шофьор, пенсионираш се като общак, друго заглавие от първа страница. Кирил Кирев от Узунджово ходи по мъките в опита си да се пенсионира. Според една справка бил шофьор, според друга – общ работник.

16-годишен се самоуби, скочи от 8-ия етаж, водещо заглавие от 3 страница. Става дума за вчерашната трагедия в Димитровград.

Прегазилият полицая без обвинение засега, пише още на страницата. Турският шофьор, който прегази граничния полицай Ангел Андреев на плаца на Капитан Андреево, е с удължена до 72 часа мярка за задържане под стража. След това прокуратурата ще реши какво обвинение да му повдигне.

Роми вадят желязо от уранова мина, на страница 4. Става дума за закритото преди 20 години предприятие „Редки метали”, чиято територия днес е окупирана от роми. Охрана там няма.

Болницата на нула чак през 2013-а, пише във водещо заглавие на първа страница „Новинар юг”. Това показват сметките на ръководството. Но изчисленията са придружени с много „ако”. Ако лечебното заведение заработва по 850 хиляди лева месечно от клинични пътеки, ако касата превежда в срок парите, ако, както се отбелязва и в редакционния коментар, календарът на маите не се окаже пророчески и светът свърши през 2012 година, броени месеци преди МБАЛ Хасково да излезе на нула.

Камбанарията затворена, няма акт 16 от общината, акцент от 2 страница. Според общинската администрация изпълнителят – фирма „Радита” от Търговище, не е предал обекта с цялата необходима документация. Тук обаче въпросът е защо изпълнителят не е предал обекта? Нали всичко уж беше готово, а камбанарията дори бе открита официално.

Турция иска да предадем политически затворник, пише още вестникът. Става дума за кюрда Али Махо, който е германски гражданин. Човекът бил осъден за членство в забранената кюрдска партия – ПКК. Той обаче успял да избяга от пандиза и се установил в Германия. Понеже се страхувал да се върне в родината си, се срещал с роднини на българска територия. И бил арестуван на ГКПП Капитан Петко, на път за Гърция. Турците моментално подали искане за екстрадиция. Германското външно министерство обаче следи изкъсо случая. Оттам припомнили на нашия съд за два подобни случая на хора, предадени на Турция. По неофициални данни те не са напуснали живи турските зандани.

Казусът ще се разглежда пак следващия вторник.

Златните пера на Хасково с 8 златни от балканиадата, пише на спортната страница. Става дума за бадминтонистите, които спечелили медалите на първенството в Анталия.

Григор губи на старта от шампиона за 2009-а, друго заглавие от спортната страница. Младият хасковлия пада от Раджийв Рам в Германия.

Интервю с Павлина и Николай, хасковските танцьори, които участват в турския „Дансинг старс”, е публикувано на 7 страница.       

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини