От х:

Днес в x:

16 шампиони плюс Мъри на юбилея на Спортното

Мъри пак ще е тук

16 световни и олимпийски шампиони са поканени на 40-тата годишнина на хасковското спортно училище „Стефан Караджа“ този петък, оповести директорът Генчо Генев. Те ще бъдат представени като част от спортната слава на школото навръх юбилея му. Част от шампионите, като олимпийският първенец от Сеул 88 Атанас Комшев, ще бъдат представени от техните роднини тоя като без време са напуснали тоя свят. Сред най известните спортисти, при това в България, е световния шампион по борба Живко Вангелов.

Поканени са и треньори на млади надежди тръгнали за спорта от хасковското училище като Митко Господинов, баща на тенис надеждата Григор Димитров. Той ще „дриблира“ между ангажиментите си, но ще направи всичко възможно да присъства, анонсира Генев. Подобна е ситуацията с Станимир Стоилов – Мъри и Наско Сираков. Сираков е 4-ти на световно първенство, но цар Футбол на практика е над останалите спортове, затова постижението е специално. Сираков е ритал за вече несъществуващия ФК „Хасково“. Мъри също и макар че не е ставал 4-ти на световно е играл в няколко квалификации. „Ако не бяха травмите, нямаше да има Златко Янков и разни други, Мъри щеше да е диригентът на знаменития отбор от 94-та“ мотивира се директорът на „Стефан Караджа“.

Юбилеят ще се празнува от 14 часа на 12-ти ноември в зала „Недялка Симеонова“. На практика 40-години са се навършили на 1-ви септември тази година, с приемането на първия випуск през 1970-та година. 1-ви септември обаче бе началото на учебната година за Спортното и не било целесъобразно да се смесват поводите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини