От х:

Днес в x:

Стари коли с гаранция – само в 2 автоборси. Общини пишат проекти нахалост. Преглед на регионалния печат

Стари коли с гаранция – само в 2 автоборси, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. След като министърът на транспорта подписа споразумение с асоциацията на вносителите на стари автомобили, возилата вече ще се продават с тримесечна гаранция. В областта има само две автоборси, които ще предлагат такива коли – и двете в Харманли. Те са „Функ Комерс” и АС „Харманли”.

„Монолит” обрича 107 деца на тежка зима, акцент над главата на вестника. Става дума за оспорен търг за ремонт на забавачка в Димитровград. Обжалването спира строителните дейности, зимата настъпва, а покривът тече. Странното в случая е, че обжалването пред Комисията за защита на конкуренцията е от началото на юли, а КЗК обикновено се произнася в 10-дневен срок.

Мелницата на „Хранко” турена на тузгяха за 1.45 млн. лв., акцент от 3 страница. Комплексът е обявен за продажба от частен съдебен изпълнител.

Възраждаме памука с евросубсидия, заглавие от 6 страница.

Хасковски неврохирург спаси приятел на Хю Хефнър, материал за д-р Делчо Каравасилев, на стр. 7. Хирургът върна към живота Давид Николуси, който на 13 септември 2005 година се заби с ферарито си в дърво край Хасково. Навигаторът му загина на място, а Николуси бе спасен само благодарение на бързата и професионална намеса на д-р Каравасилев.

Кметът Иванов спира тока на Борисов, анонс над главата на „Хасковска Марица”. Не става дума за премиера Бойко Борисов, има си хас. Този Борисов е Петко. Той стопанисва кафене „България” в центъра на Хасково. Със заповед на кмета той трябва да премахне дървения подиум и тентите пред кафенето. Иначе му спират тока и водата.

Общини пишат проекти нахалост, друг акцент от първа страница. Промените в условията по оперативните програми поставят някои общини в партер. Свиленград например тегли кредит от ПУДООС в размер на 253 200 лв. за проектиране на пречиствателна станция. Проектирането отнема 2 години. През това време обаче се сменят условията за кандидатстване по оперативната програма и общината увисва.

Дирeктор мотае за пари бивш учител в Силен, акцент от втора страница. Димитър Костадинов се жалва, че не са го включили в списъка за диференцирано заплащане, въпреки, че е работил в школото. От инспектората по образование в Хасково казват, че трябва да си получи парите.

Крадат камбана от параклис край Левка, водещо заглавие на 3 страница.

Пречиствателна станция стопира откриването на бежански център - на 4 страница.

9 млн. годишно за боклуците на областта, обширен материал на 5 страница. Бившият кмет на Свиленград д-р Христо Минков бил сред кралете на боклука.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини