От х:

Днес в x:

Рекетът със скобите продължава. Църквата гори с 1 бон. Преглед на регионалния печат

"Рекетът със скобите продължава" анонсира в заглавие над главата "Хасковска Марица". Поставянето на заключващи устройства на паркирали в синята зона продължава, въпреки че общинският съвет отказа да одобри предложената такса за отключване от 15 лв без ДДС или 18 лв. Същите съветници обаче на предишна сесия одобриха поставянето на заключващи устройства, тип скоба. От една страна скобата е законна, наложена с решение на общинския съвет, от друга страна е незаконна, защото сумата за отключване е определена със заповед на кмета, а трябва да бъде постановена от ОБС. На собствениците на арестуваните по този начин автомобили се препоръчва да се обърнат към съда.

"Опасна сграда заплашва да рухне върху пешеходци".Сградата била на Драгоман. Собствениците били 5-ма и явно не им пукало. Общината може да събори руините за тяхна сметка, но има дълга процедура.

"Търсят кой да чисти Хасково за 18 млн" на страница 4-та. Договорът на "Титан" за сметопочистване вече е изтекъл, но още няма процедура за избор на нов изпълнител. През 2003-та хасколии са плащали малко над 1 млн за сметопочистване, сега заради инфлацията сумата може да отскочи над 3 млн. Темата ще ни "вълнува" и в следващия брой.

"Блокирани фирми съдят МРРБ за щети". Около 30-на фирми в южния края на Хасково се заканват да съдят министерството на регионалното развитие и благоустройството ако не им асфалтират локалното платно. Дейността била заложена в проекта на хасковската пречиствателна станция, която вече е почти готова.

"Бойко Янев отива на борсата, банката му взе фабриката". Някой си, свиленградски бизнесмен бил изхвърлен от фабриката си, взета от банката за необслужвани кредити. Все пак едва ли ще се запише в Бюрото по труда, като доскорошните си подчинени.

"Църквата гори с 1 бон ако не каже за имотите" водещо заглавие в "Новинар Юг" Православната църква е застрашена с глоба от 1 000 лв ако не регистрира имотите си в общината. От 32 черкви в общината са регистрирани само две. Така отците пестят такса смет.

"Скобата-от година законна от седмица незаконна" заглавие над главата. Темата е развита на страница втора в общи лини по същия порядък. Скобата е законно приета че трябва да се слага , но са незаконни исканите 18 лв. Факт е че блокиращите устройства продължават да се поставят.

"Кило памук падна на 70 стотинки" В Димитровградското село Горски извор поризвеждат 60 % от памука в България. Имали нов модерен комбайн, ама цената на бялото злато паднала от лев на 70 ст. Освен самите производители не вярвам някой друг да се е развълнувал от това.

"ДНСК-90 строежа край язовир Ивайловград-незаконни". Новата шефка на строителния контрол открива топлата вода. Милка Гечева издига конкретиката на ново ниво- "под 10 са постройките на язовира които имат акта за узаконяване и не подлежат на срутване..." Щеше да бъде по просто да каже 2, 3 или 5 са постройките, но тогава трябва да отговаря и на логичния въпрос на кого принадлежат. А както стана ясно от вилата на екс-шефа на митницата Стефан Марашев, някои неща само изглеждат законни но не са. Обратното също е вярно.

"Ядем мляко и месо с антибиотици" Интервю със замшефа на ветеринарите д-р Калоян Лучански. Продължава се темата от вчерашния брой.

Касата не дава на неврохирурга д-р Делчо Каравасилев да оперира, научаваме от страница втора. Тоест клиничната пътека за операция на тежка мозъчна травма не е отпусната защото финансиращия орган се опасява да не го източат с надписване. Така Каравасилев лекува тежки травми като ги пише като леки. те се финансират щото са доста по евтини. Касата явно забранява на хората от областта да получават тежки мозъчни травми.

Това са по интересните теми от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини