От х:

Днес в x:

Спират за светлини, хващат без книжка

Гюнай Ахмед изгоря, защото кара без включени светлини

Без свидетелство за правоуправление бе спипан зад волана днес 46-годишният Гюнай Ахмед от Хасково. Грохналият му москвич бе спрян от пътните полицаи на бул. „Васил Левски“, защото се движеше без включени светлини. Проверката на документите обаче показа, че Гюнай никога не е имал шофьорска книжка.

Поне половината водачи се движеха без включени светлини. От днес всички автомобили трябва да се движат на фарове. Полицията пък стартира акция „Светлина“. „Засега само предупреждаваме водачите, но след следмица ще започнем да налагаме санкции“, обясниха униформените.

От МВР предупраждават, че по време на акция „Светлина“ ще се извършва засилен контрол по изправността на осветителните системи и сигнализация на пътните превозните средства - включително тези на велосипеди, каруци и др. Освен изправността на осветителните системи, контролните органи ще проверяват състоянието на гумите и изправността на устройствата за почистване на предно стъкло и др., като на нарушителите ще бъдат налагани на санкции по Закона за движение по пътищата, някои от които са:

За управление на МПС с износени гуми – отнемане на 6 контролни точки и 50 лв. глоба;

- За неизправни светлини и светлоотразителна сигнализация - отнемане на 5 контролни точки и глоба от 20 до 150 лв.

- За управление на технически неизправно МПС– отнемане на 5 контролни точки и глоба от 20 до 150 лв.;

- Неозначаване по съответния начин на принудително спряно на платното ППС - отнемане на 6 контролни точки и глоба от 50 до 150 лв.;

- Неползване на предпазен колан или каска – отнемане на 8 контролни точки и 50 лв. глоба;

- Разговор по мобилен телефон по време на движение, без устройство “свободни ръце” - отнемане на 6 контролни точки и 50 лв. глоба;

- Неспазване сигнал на светофара - отнемане на 8 контролни точки и 50 лв. глоба, а ако е създадена реална опасност за пътното движение – до 150 лв; - Неспазване на пътни знаци и маркировка - отнемане на 4 контролни точки и 30 лв. глоба.

От днес до до март е задължително автомобилите да се движат през деня с включени светлини, напомнят от МВР.

Haskovo.net

Тозиводач никога не е имал шофьорска книжка

Спрат ли те заради движение без светлини, все ще ти намерят кусур
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини