От х:

Днес в x:

Разбиха фабрика за марихуана, 3-ма закопчани

Пълен цикъл на производство на марихуана откриха харманлийските криминалисти

Общо 23,69 килограма марихуна иззеха харманлийските полицаи след специализирана акция вчера. Криминалистите са задържали 3-ма мъже за съхранение и разпространение на наркотичното вещество, съобщават от областна дирекция полиция.

Наркотикът е иззет от жилището на 57 годишен мъж от маджаровското село Златоустово. Там, в специално пригодени помещения, мъжът е засявал обирал и изсушавал наркотичните разстения. Поръчката е била дадена от двама харманлийци на 24 и 25 години. Те снабдявали маджаровеца със семена и тор, като уговорката била след приключване на работата да му платят солидна сума.

При задържането им, харманлийците, познати на местните криминалисти са направили опит да избягат. Задържани са в района на вилна зона “Старите лозя” в землището край Харманли.

При следствените действия в дома на изпълнителя на поръчката, полицаите са открили дървени скари с множество сушащи се стръкове от канабис. В едно от помещенията, пригодено за сушилня е открито голямо количество от дрогата и електронна везна. Иззетото количества на марихуаната е 18,850 кг зелена и 4,840 кг изсушена листна маса. Тестване с полеви наркотест е потвърдило вида на наркотика. В хода на претърсването са открити и една златна и 31 сребърни антични монети, предадени за експертиза на местния исторически музей.

По случая е заведено досъсдебно производство.

Античните монети
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини