От х:

Днес в x:

1.5 млн. лв. за зимните пътища в областта

Средствата за подготовка на пътищата в област Хасково за зимния сезон са в размер на 1 500 000 лв. и са осигурени от Агенция “Пътна инфраструктура”. Това съобщи днес областният управител Румен Данев на среща в Областно пътно управление. Сумата за нашата област е с близо 600 000 лв. повече от средната за други области. До отпускането й се е стигнало след среща на депутатите от ПП ГЕРБ Хасково и областния управител с ръководството на агенцията. На срещата е акцентирано, че регионът е на едно от първите места в страната по дължина на пътната мрежа. Общата сума, която отпуска Агенция “Пътна инфраструктура” за подготовка на пътища в страната, е в размер на 22 000 000 лв.

Парите за област Хасково са за изкърпване на републиканската пътна мрежа /РПМ/, подмяна на маркировката, подрязване на храсти и дървета и аварийни ремонти, като например възстановяване на свлачището Свиленград-Маточина. Изкърпването на пътищата вече е започнало.

На днешната среща в Областно пътно управление бе проверена готовността му за зимния сезон. Изслушани бяха и представителите на ОД “МВР” и фирмата, която ще почиства пътищата в областта – консорциум “Юг”.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини