От х:

Днес в x:

Гласът на Харманли с премиера на роман

Георги Николов

Премиерата на дебютния роман на поета Георги Николов „Киноманът”, изд. „Български писател”, 2010, ще се състои на 1 ноември – Деня на народните будители, от 17, 30 часа в конферентната зала на новия Културен център в Харманли. Георги Николов от години е PR на община Харманли. Книгата ще представят Недялко Бакалов и Гриша Трифонов

След трите му стихосбирки и сборника с очерци „Срещи от първия вид” излезе от печат и първият роман на поета Георги Николов. „Киноманът” с подзаглавие „Драматична комедия” е с щемпела на издателство „Български писател”. Преди това книгата бе публикувана в най-големия литературен портал у нас – LiterNet.

„Киноманът” е едновременно смешна и тъжна книга за творческия порив, за стремежа към преобразяване, за желанието всеки да се изживее като звезда, дори когато е далеч от звездното. Така с няколко думи описва творбата си Георги Николов. И признава, че като всеки дебютен роман и неговият съдържа автобиографични моменти, но повече като условни, а не реални ситуации.

Търсейки сюжет за роман, главният герой се натъква на различни истории и д е й с т в и т е л н и с л у ч а и, които, макар и фрагментарно, изграждат фабулата на четивото. Текстът е в стил „бърза литература”, с множество цитати и препратки към филми, съставящи един друг пласт на повествованието. Интересна е и композицията на романа – с фалшив финал и допълнителна глава с материали, поднесени като бонусите на DVD-диск.

Кинаджийски елемент ще съдържа и премиерата на книгата – откъсите от романа, прочетени от автора, ще звучат на фона на култовата филмова музика на Енио Мориконе, който макар и мимолетно също се появява в романа.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини