От х:

Днес в x:

Скобите в Синята зона незаконни, съдят общината

Кево оглежда закопчания си Сеат до хотел Хасково

Таксата от 18 лева за демонтиране на наказателните скоби, събирана от началото на тази седмица в Синята зона в Хасково, е незаконна. Това стана ясно днес, когато Общинският съвет отхвърли предложението за размера на таксата. Също така стана ясно, че администрацията е прибързала да събира глобите преди още те да са утвърдени от ОбС. Мнозина ужилени шофьори се заканиха да съдят общината за незаконно събираните пари.

Съветниците бяха мотивирани да гласуват „против“ от общинската съветничка от ГЕРБ Ирена Узунова. По думите й така създадената Синя зона – без ясен регламент и утвърдени правила, я превръща в една корупционна яма. Също така Узунова посочи изискването на закона – при утвърждаването на такса за дадена услуга, вносителят да се аргументира за какво точно се събира тя. „За какво ще се плащат тези 15 лева (без ДДС - б.а.)– за бензин, за заплати на служителите, или за самото устройство?“, попита тя.

Изненадващо нейната теза бе потвърдена от неизменния й опонент в ОбС Емил Георгиев. „Това е точно така, както каза колежката“, каза екологът.

Ирена Узунова описа типичен случай – шофьор спира в Синята зона, но не вижда наоколо инкасатор. Човекът заключва колата и си тръгва с презумпцията, че като се върне, ще плати престоя си. Вместо това обаче намира колата си закопчана. И трябва да плати 18 лева такса за демонтиране на скобата.

Типичният хасковски случай сполетя Кеворк Хазарян във вторник тази седмица. Музикантът спрял "Сеат"-а си до хотел Хасково, огледал се, но не видял инкасатор. Понеже закъснявал за среща, тръгнал с идеята като се върне да си плати таксата от лев на час за Синята зона. Нещата се развили точно по сценария на Ирена Узунова – намерил колата си закопчана.

Тодор Кръшков

 

Ирена Узунова: Синята зона е корупционна яма
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини