От х:

Днес в x:

Банков превод за половин милион пътува два дни до МБАЛ Хасково

Стачкуващите в сряда не знаеха, че обещаните 560 хиляди ще пристигнат чак след два дни

560 хиляди лева които потушиха лекарското недоволство в хасковската многопрофилна болница, днес вече са по сметката на МБАЛ. Това потвърди замдиректорът д-р Мариян Запрянов. Незабавно ще започне изплащането на заплатите на служителите за месец септември. Парите ще стигнат и за аванс за октомври, който ще бъде даден малко по късно. От остатъка ще се заделят суми за преводи към всички длъжници на болницата. Със сигурност парите няма да стигнат за цялостно покриване дори на текущите задължения, но ще отделим за всички за да покажем добрата си воля да си плащаме, коментира Запрянов.

Любопитното е, че тези 560 хиляди лева бяха анонсирани за пристигнали още в сряда когато персоналът на областната болница излезе в едночасов ефективен протест. Точно по средата на стачката, дойде новината че хилядарките са пристигнали. Това предизвика мрачно задоволство сред протестиращите-“да стачкуваме всеки ден, виж как намират пари“. Преведените по банков път суми обаче акостираха в областния град след 2 дни.

Чакат се още 194 хиляди лева от министерството на здравеопазването. Това са пари за Спешна помощ и хемодиализа, които пристигат на тримесечие. Според сайта на МЗ, парите вече са отпуснати. Вероятно ще пристигнат в петък.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини