От х:

Днес в x:

Продават паркинг на скандално ниска цена. Оная кайма – по-скъпа и с по-лошо месо. Преглед на регионалния печат

ОбС продава 2.5 дка паркинг на скандално ниска цена, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е на цялата 5 страница. Става дума за паркинга до комплекс XXI век, чиято цена бе свалена от 3.5 млн. лв. на 1.9 млн. На страницата са публикувани и мнения на общински съветници, които не са единодушни за продажбата и цената, но настояват за повече информация. Вероятно ще я получат днес, защото за 9 часа е насрочено заседание на ОбС, на което ще се разглежда и този въпрос.

420 фирми висят с 1.7 млн. данъци, другият акцент от първа страница в броя. 241 физически лица пък не са внесли данъците си за миналата година, а срокът бе до 30 април.

Областният управител избира кмет на Мезек, водещо заглавие на втора страница. Топката бе прехвърлена на губернатора, след като ОбС Свиленград не успя да избере управник на селото. Избори там сега не могат да се проведат, защото до редовния местен вот остава по-малко от година.

46-годишна жена се хвърли от 5-ия етаж, акцент от 3 страница. Става дума за самоубийство.

11 от Старческия вкъщи, акцент над главата в „Новинар юг”. Възрастните се върнали при семействата си в резултат на усилията на ръководството на дома.

Оная кайма – по-скъпа и с по-лошо месо, водещо заглавие на първа страница. Става дума за готвената промяна в стандарта „Стара планина”, според която в продуктите ще се влага само прясно месо. Според търговския директор на фирма „Лотос” това означава да се ползва месо българско производство, а то било много по-скъпо и некачествено.

Падне ли живакът под 7 градуса, значи е време за зимните гуми, акцент от 2 страница. Около 250 лева излиза комплект зимни гуми за среден клас автомобил, изчислява вестникът.

10 бона превръщат праисторически скелет в експонат, друго заглавие в броя. ОбС Димитровград спешно отпусна парите за преместването, реставрацията и консервацията на скелета, открит край с. Добрич. По предварителни данни той е на 8000 години.

Чакам принца на бял кон, идват само коне. Признанието е на манекенката Виктория Желева. Текстът е на 7 страница.

Хасково в Топ 6 на уютните градове, акцент от 12 страница. Градът се изкачи на престижното шесто място в класацията на Дарик радио. Миналата година бе девети.   

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини