От х:

Днес в x:

Сринаха трафопост на EVN, слагат по-мощен

Трафопост на пресечката на улиците „Оборище“ и „Страшимир“ бе зрелищно съборен от багери днес. Отцепка на общинска полиция пренасочваше движението от и към ул „Стара Планина“, но въпреки това задръствания не липсваха.

Постройката на трансформатора, който захранвал „Стара Планина“ и прилежащите и улици била стара и опасна, обясниха от „АСФ Енерджи“, под изпълнител на EVN. В средата на следващата седмица на място вече щяло да има нов, по-мощен трафопост. „Ако досегашният е бил от 630 киловата, новият ще е за над 1000“, обясни техническият ръководител Ангел Ангелов. По думите му няма съществено да се наруши захранването в района до построяването на новия трансформатор. Електроенергията била пренасочвана по паралелните трасета. Все пак обаче ги натоварвала допълнително, затова Ангелов препоръча умерено използване на ел уредите особено в пиковите часове.

По думите му, енергоразпределителното дружество извършва системна оценка, а при нужда ще организира подмяна и на другите трафопостове в Хасково.

Г.Христов

Ангел Ангелов
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини