От х:

Днес в x:

Депутатска фирма с поръчки за 1.5 млн. лв. Скъп хляб с химия за ЧНГ. Преглед на регионалния печат

Депутатска фирма с поръчки за 1.5 млн. лв., пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Фирмата е „Уикенд”, собственост на депутата от ГЕРБ – димитровградчанина Иво Димов. Темата е разработена на цялата 4 страница, изброени са търговете, печелени от депутатската фирма.

Анна Джурова крие заплатата си, била държавна тайна, друг акцент от първа страница в броя. Изданието подало заявление по закона за достъп до обществена информация до РДНСК-Хасково, в което задава 4 въпроса. От тях е отговорено само на един. Останалите, включително за заплатата на шефката, се оказали държавна или друга тайна.

В Спешното настояват за нощни кабинети, акцент от 2 страница. С тази идея се търси спасение от новата наредба 49, с която на практика Спешните отделения минават на лимит, което пък от своя страна е пълно безумие, според лекарите.

Двама берат душа след челен удар, водещо на 3 страница. Става дума за катастрофата миналата нощ на участъка между разклона за Поляново и Харманли. Трасето се превръща в отсечка на смъртта.

Съдът решава съдбата на хасковския спорт, акцентира вестникът на спортната страница. Днес административният съд в Хасково ще разглежда казуса с отдаването на стадиона на Ямача на клуб „Хасково 2”. От решението ще зависи дали да се отдават безвъзмездно и останалите спортни обекти в града или  ще се иска наем от клубовете.

Скъп хляб с химия за ЧНГ, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Прогнозата е на мелничарския бос Златко Пилев. Според него зърното в мелниците се изчерпва. Зърнопроизводителите предпочитали да пласират продукцията в чужбина на по-добра цена. Очаква се след Нова година да ядем скъп хляб с химия за добър търговски вид, казва мелничарят.

Ничий трафопост дава ток на 12, акцент над главата на вестника. Става дума за скандалното Ставри Димитрово. От справката на Енергото се вижда, че за трафопоста, построен през 1991 г., който обаче не бил собственост на дружеството, се закачили 12 абоната. РДНСК пък преброи 119 незаконни постройки в селището. Работата там става мътна и кървава.

200 скачат срещу антените на мобилните оператори, водещо на втора страница в броя. Става дума за протест на димитровградчани, притеснени от излъчването на антените.

Харманлийският НДК дава нов облик на града, на страница 6.

Болниците жонглират с медикаменти, за да лекуват, казва в интервю за вестника шефът на Спешното в Хасково д-р Димитър Кючуков.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков        

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини