От х:

Днес в x:

Луксозни палати опасват Ямача. Банев блокира „България” заради концерт. Преглед на печата

Луксозни къщи с двуметрови огради опасват Ямача, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е на цялата 5 страница, илюстрирана с много снимки. „Ще има ли акция „Тузари” и в Хасково, пита вестникът.

Болницата виси със 100 бона за местни такси, акцент на първа страница в броя. Община Хасково е пуснала изпълнителен лист за просрочени задължения, шефът на МБАЛ д-р Тодор Пандов потвърждава информацията, но не знае откога са натрупани.

869 лв. за кв. м старо жилище, водещо заглавие на втора страница. В Хасково цените на панелките продължават да падат.

Фришоповете затворени неоснователно, акцент от 3 страница. Заключението е на европейския омбудсман Никифорос Диамандурос. Според шефа на асоциацията на безмитните оператори Радостин Генов сме предоставили на Турция бизнес за милиарди.

Тормоз над служители в детска градина вдигна институции, темата на 4 страница. Забавачката е в с. Криво поле. Жалбите срещу директорката били многобройни, проверките – също.

Хасково II спечели дербито на региона, пише на спортната страница. Дербито на региона е мачът срещу отбора на село Добрич.  Резултатът – 1:0 за тима на областния град.

Откриха дете на 8000 години край Крум, водещо заглавие от първа страница в „Новинар юг”. Находката бе обявена вчера. Откритият скелет е в поза „хокер” – със свити ръце и крака към тялото. Това са може би най-старите открити останки в България и Европа. Ако се намерят пари за въглероден анализ, възрастта може да бъде потвърдена точно.

Цветина е новата Недялка Симеонова, акцентира вестникът на втора страница. Цветина Панайотова е победителката в международния конкурс за цигулари, който се проведе в Хасково през уикенда.

Килия до живот за убиец садист, водещо на 3 страница. Апелативният съд в Пловдив е потвърдил доживотната присъда на димитровградчанина Христо Лазов. 31-годишният мъж уби по зверски начин Минка Ангелова през 2008 г.

Водят принудително в съда обвинена в изнудване, пише още на страницата. Служителката на „Екопрогрес” Добринка Христова, обвинена в изнудване на подчинените й метачки, не се явила в петък в съда. Тогава трябваше да се гледа искането на прокуратурата за отстраняването й от длъжност. Добринка трябва да бъде доведена в съда принудително в сряда, постановили магистратите.

„Урума” бесен на реферите, напуска областната група, акцент от спортната страница. Другият футболен клуб на Хасково паднал с 3:1 от играчите на село Бисер. Според наставниците на тима виновни са реферите.

Хасково – като Банско и Несебър по данъчна оценка на имотите, заглавие от 6 страница. Мнението е на шефа на „Общински приходи” Димо Маринов.   

Банев блокира булевард заради симфоничен концерт, пише на 12 страница. Майбахът на олигарха спрял на пешеходната пътека до театъра, за да може семейството да отиде на концерт.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини