От х:

Днес в x:

Македонци празнуват Златна сватба в Хасково

Георги и Левка Йовеви

Георги и Левка Йовеви, натурални македонци от пиринския край, отпразнуваха 50 години брачен живот...в Хасково. Много от сегашните хасковлии не са живели и наполовина толкова в уж родния си град, коментираха потомствени граждани уважили събитието.

Близки и приятели пръснати у нас и по света, честитиха събитието с десетки есемеси и съобщения по скайп. Бай Георги упълномощи да ги приемат внуците, били по-вещи в занаята. За него остана тежката почерпка.

Георги Македонеца е известен в Хасково като основател на щангите в града. Един от първите му състезатели е настоящия треньор на хасковските тежкоатлети Живко Архондев. Майстор-фрезист в „Млада Гвардия“ . Съпругата Левка пък е дългогодишна начална учителка в хасковското училище Г.С.Раковски. Пускането им на корени в Хасково станало случайно. Георги дошъл войник в Узунджово, Левка го последвала по любов. Накрая залюбила и мястото и се оженили в Хасково.

Резултатът днес се измерва с две дъщери, 4 внуци и 1 правнучка. Потомството е пръснато от Хасково до Ню Йорк. Те да са живи и здрави пожела си „златното“ семейство.

Честито и от екипа на Haskovo.net

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини