От х:

Днес в x:

Отсвирваш преброител-олекваш с 60 лв. Законно ВиК в незаконно село. Преглед на регионалния печат

"Отсвирваш преброител-олекваш с 60 лв" информира в челно заглавие "Новинар Юг". Санкцията е предвидена за онези граждани, които възпрепятстват националното преброяване, стартиращо през март догодина. 1400 души ще броят в областта. Освен нас, ще се преброяват движимото и недвижимо имущество.

"Хасковските кръстовища 9 децибела над нормата". Това показало замерване на ХЕИ. Като че ли всичко ни е наред, че да се безпокоим и за шума по кръстовищата. Още повече, че по въпроса нищо не може да се направи. Само ще си констатираме.

Поредна констатация свързана и със Ставри Димитрово-"Опасен трафопост дава ток на Ставри Димитрово". Три трафопоста, един от които в заливната зона на яз. Ивайловград захранвали с ток незаконното митничарско селище. Констатацията е на областният Румен Данев. Там/в селото/ няма нищо което да не е странно, заключава той. 20 години на никой не му беше странно как се вършат незаконни неща в чашката на язовира, а сега всички институции вкупом почнаха да се възмущават.

"1445 шофьори в областта със златен талон". Такъв получават перфектните шофьори, без нарушение през последните 5 години. Златния талон ще ги отърве от следваща простъпка.

"Машина смаза крака на младеж". 19-годишния Гюнер бил завлечен от машина в уж неработещото предприятие на "Къванч текс" в Харманли. Момчето е в хасковската ортопедия.

"Григор загърби гадже заради тениса". Изявлението е на дядото на Григор Димитров, Господин. За Григор -на две страници-5-та и 7-ма.

"В незаконно село има законни партиди на ВиК"-чело на "Хасковска Марица". Пак става дума за Ставри Димитрово. Материала започва: "Освен за държавата, митичното село не е съществувало и за EVN и ВиК". Че какво му е законното на партидите тогава?. Единственият факт е, че двете дружества са подавали ток и вода на обитателите. Има три частни трафопоста, също незаконно построени. Не е ясно на чие име са партидите. Не е ясно кой плаща, нито как се плаща. Както казва областният: В това село всичко е странно.

"Димитровград с още един кредит". С това числото на заемите на бригадирския град достига 10 млн. Последният дълг се прави заради ремонт на СОУ"Любен Каравелов". Кои фирми изпълняват обществените поръчки в Димитровград и има ли конфликт на интереси, ще очакваме в следващите броеве на "Хасковска Марица".

"Зазимяването не е строителство, кмете". Пак на димитровградска тематика е цялата страница 4-та. Става въпрос за канализацията на левия бряг на река Марица. Според кмета Стефан Димитров, там се работи. Според фирмата

"Екострой-Димитровград" не се строи, а се зазимява обекта, щото няма издадени разрешителни за строеж.

"Избират данъчен на годината", от страница втора, "19-годишен с премазан крак в "Къванч текс" от страница 3-та.

От страница 5-та любопитно интервю с председателят на хирурзите в България проф. Дамян Дамянов. То е под заглавие-"Джипитата отдавна престанаха да бъдат лекари".

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини