От х:

Днес в x:

19-годишен с премазан крак в „Къванч текс“

19 годишния Гюнер бе настанен днес в хасковската Ортопедия

19-годишен младеж от Харманли е със смазано ходило след като кракът му попадна в машина за чистене на памук, късно снощи. Момчето е транспортирано до хасковската Ортопедия, прогнозите за крака му са много неблагоприятни.

Инцидентът станал след 20 часа снощи в цеха на уж неработещото предприятие. Гюнер Мустафов отишъл да вика своя приятел Хакан, за да ходят на билярд. Видял че Хакан, който бил роднина на собствениците, чисти машина за влачене на памук. Тръгнал да му помага и се качил върху машината. Тя се задвижила „някак си“ и захванала левия му крак. След панически подадения сигнал на 112 на място пристигнала бърза помощ и пожарна. Огнеборците почти разглобили машината за да извадят пострадалия крак.

Гюнер бе в сравнително добро настроение днес, заради твърдението на докторите че костите му са здрави. Пред нашия екип обаче, завеждащия отделението д-р Румен Иванов даде различна прогноза. Засегнати са сухожилия и кръвоносни съдове, което до няколко дни може да предизвика некроза. „Нещата са на кантар“, каза лекарят и изрази надежди, че момчето е младо и здраво и бързо ще се възстанови.

Днес голяма комисия съставена от пожарна, полиция и инспекция по труда инспектира „Къванч текс“ Харманли. Контролните органи проверяват как се е стигнало до злополуката и дали въобще работи предприятието след като не е минало проверки за пожарна безопасност и безопасност на труда. Резултатите от проверката щели да бъдат известни по-късно.

Г.Христов

Д-р Румен Иванов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини