От х:

Днес в x:

17 ученички пребиват връстник. Викат паяк със 112. Преглед на регионалния печат

"17 ученички пердашат връстник за пица" водещо заглавие в "Новинар Юг". Куриозът станал през почивните дни, около полунощ. Пред фурната до сградата на общината се виела традиционната за тия часове опашка от изгладнели "баровци". В един момент младеж прередил всички. Момиче го попитало защо прави това, а мъжкарят е напсувал сочно, разказват източници на вестника. В този момент девойката започнала да налага силния пол, а на помощ и се притекли още 16 връстнички. Според таксиджии, младежът бил целия в кръв и едва бил измъкнат от свой приятел. После метнат на близкото такси и благополучно спасен от "вакханките". Девойките май били дрогирани, разказват потресени свидетели. Май вече няма мъже, няма жени. Всичко е унисекс, а гладът не прощава.

"Готвят булдозери за митничарското село". Ставри Димитрово ще бъде съборено, уверяват контролните органи. Хората от РДНСК лепят предупреждения на 83 постройки. Куриозното е, че предупрежденията са срещу неизвестен извършител. Неизвестните пък от своя страна вадят от къщите телевизори, хладилници и мебелировка. Представлението в Ставри Димитрово наближава своята кулминация. Де да можехме да видим същото и на Бояна, и Драгалевци.

"Софиянски: Борисов е ляв". В смисъл на провеждана политика. Всички други асоциации са неуместни. Бившият премиер и кмет на София обвини настоящото правителство в данъчен рекет и призова всички десни/ пак в смисъл на политика/ да се обединят, за да бутнат Бойко.

"Козела погна бракониер". Козела е легендарният вече Румен Анастасов, бивш приятел на застреляния Георги Илиев. Подземен или надземен бос, той има законно разрешително от ИАРА да преследва бракониери. Впрочем бизнесменът пази на доброволни начала язовир "Ивайловград" от 5 години.

"Стара планина" е нов етикет за соя и старо месо. Думите са на д-р Исмаил Мустафов, по повод 4-те заловени фирми които ментосвали стандарта. Мустафов предупреждаваше, пак от страниците на Новинар, че подобни неща ще се случат, още преди месеци.

"Хлапак гръмна с "Гризли" авер в Гвардията", водещо на криминалната. Инцидентът е в Димитровград, където 15 годишен простреля с газов пистолет 17 годишен свой приятел. Неволно. Пострадалият е без опасност за живота.

"Млад поп получи ключовете от Свети Георги"., водещо заглавие в "Хасковска Марица". "Свети Георги" е хасковска църква, а младият поп е 24 годишният Йордан Киряков, за когото това е първото въдворяване като храмов свещеник. Църквата пък дълго време беше без поп и вярващите от кв. "Овчарски" трябваше да бият път до другите църкви при празници.

"Отрязоха депутатска фирма". Фирма "Уикенд" на депутата от ГЕРБ Иво Димов не спечелила поръчката за доставка на храни в детските градини на Свиленград. Офертата и била твърде висока. Това било рядкост, защото в последната година и половина, "Уикенд" бурно разширявала дейността си-от родния Димитровград до цялата област.

" На П.Евтимий":нощем паяците не помагат, блокирани звънят на 112". Там било ежедневие коли да осъмват болкирани от безразборно паркирали шофьори. На лекар му се наложило да тръгне спешно вечерта, но колата му се оказала запушена. Паякът не работи по това време и затова медикът звъни на 112. Оттам идва Гражданска защита, но тя разбира се, няма техника да вдигне автомобил. Хората са принудени да чакат  шофьорите на запушилите ги автомобили да се наспят за да благоволят да си преместят возилото, жалват се от квартала.

"Боцкат по 30 на ден с ваксина" Репортерска проверка показала, че има опашки пред кабинетите на педиатрите. Според репортерите, за ваксина срещу грип, тъй като сега е най-подходящият момент за имунизации преди очаквания пик на болестта през ноември-декември. Всъщност майките масово хукнаха да ваксинират децата си с пентаксим и симфлорикс. Новите задължителни ваксини от имунизационния календар доскоро не бяха в наличност. Тече и планова имунизация на всички родени в години, завършващи на 5.

"Инфраструктурата на Свиленград по-ужасна от тази в Косово", на цялата страница 5-та. Интересен паралел със сринат във войната косовски град и Свиленград. От снимките си личи, че в митничарският град е раят на дупките.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини