От х:

Днес в x:

Съдят депутат от Хасково. Иво Димов пак не гласува със своите. Преглед на печата

Съдят депутат от Хасково, пише във водещо заглавие на първа страница днес „Новинар юг”. Става дума за бившия социален министър Емилия Масларова. Досъдебното производство срещу нея приключило, сега се пише обвинителният акт.

Руския джиткал с незаконен джип за 100 бона, пише вестникът в акцент над главата. Румен Р. от Димитровград бил спрян от автопатрул и се оказало, че луксозният джип „Мерцедес” е с неплатени мита и такси и бил отнет от митниците. На Райския пък друснали акт, защото карал без шофьорска книжка.

Търговете за автобусните линии остават в общините, водещо от втора страница. Правителството е на път да отстъпи пред натиска на превозвачите. Информацията е от местни автобосове.

И господ има чувство за хумор. Така е озаглавен материал на 6 страница, посветен на изложбата за библията във фоайето на библиотеката.

Сватбите – по-малко, но по-пищни, заглавие от 7 страница.

Иво Димов пак не гласува със своите, този път объркал копчетата, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”.Местният депутат от ГЕРБ гласувал „въздържал се” по ключовия за правителството проект за специализирания съд, с което разгневил съпартийците си. За негово щастие се провело прегласуване, този път Димов успял да намери правилното копче.

Община и църква разпъват на кръст вековен храм – анонс над главата на вестника. Текстът е продължеие от миналия брой и е на цялата 5 страница. Темата е слабо позната за повечето читатели – въпросът е може ли община да притежава храм? Става дума за църквата в Узунджово, която бе реставрирана със средства на общината, а по-късно включена в списъка с имоти, публична общинска собственост. Едната теза е, че за да се вложат пари от общинския бюджет, сградата трябва да е общинска. От другата страна пък – може ли община да притежава храм? В текста е цитирано писмо от протосингел Добромир, дясна ръка на владиката Николай до общинската съветничка Сена Радева. „По силата на кой закон една община има правото да притежава в собственост молитвени храмове и за какво общинско мероприятие смята да ги използва? Има ли община Хасково собствени джамия и синагога? Или може би тепърва ще придобие и такива”, ехидно пита дясната ръка.

От друга страна пък – ако църквата си бе останала собственост на православната църква, може би и досега щеше да е руина.

205 371 лв. дарени за камбанарията, отчита общината, друго заглавие от първа. В текста се цитира вчерашното официално изявление на общинската администрация, в което се дават данни за събраните средства за камбанарията. Вестникът обаче прави свои сметки, базирани на предишни изявления  на кмета Георги Иванов, в които посочва различни числа. Колко в крайна сметка струва тази камбанария, пита изданието и се заканва да възложи собствена поръчка за независима експертиза за стойността на обекта. Както и на други спорни строежи.

Соя и вносни добавки в „Стара планина”, акцент от втора страница. Темата на публикацията е нашумелия скандал с нарушения стандарт, в което бяха обвинени няколко водещи месопреработвателни фирми.

Пишман бракониер се оплете в мрежите си, акцент от 3 страница. Куриозната случка е от язовир „Ивайловград”. Хукналият да бяга Иван Димов оплел крака в мрежите си и бил спипан. Аверът му оаче се оказал по-сръчен и успял да духне с фиата си.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини