От х:

Днес в x:

Полицията и "Синята зона" във война, лепят си фишове

Шефът на Синята Зона Янко Манолов бе ушит с акт

Хасковската полицията и общинско предприятие „Паркинги и Гаражи“ влязоха в открита схватка заради неправилни паркирания в синята зона. Шефът на Паркингите, Янко Манолов днес бе ушит демостративно с акт от общинска полиция заради престой без пропуск в зоната. Ще си платя, процеди през зъби Манолов, който живее в самия център на зоната, на улица Атон. Според него обаче, колата му много добре е позната на полицията, и е „закичена“ демонстративно.

Конфликтът тръгнал оттам че „Паркинги и гаражи“ снимат неправилно паркирани коли на полицаи в синята зона, които не си плащат престоя. Униформените не били глобявани, а били докладвани на шефът на хасковското РПУ Николай Бакърджиев, с цел нарушенията да спрат. Влизаме им в положение, знаем че идват с колите си на работа и няма къде да паркират, но правилата важат за всички, каза Манолов. Бакърджиев обаче вероятно „подбрал“ хората си, които са тръгнали да си го връщат на Паркингите, предполагат оттам.

Фишът на общинска полиция върху колата на шефа и пък вбеси инкасаторка на улиците "Атон" и "Цар Калоян". Една кола на полицай няма да пропусна, зарече се тя като добави че ченгетата редовно паркират в зоната, а нито едно от тях няма пропуск.

Шефът на синята зона ще плати 25 лв за паркиране в ..синята зона

Другата гледна точка изрази агент от ДАНС. „Спрях колата си за точно 15 минути и ми я вдигнаха с паяк. Нарочно“, обясни ченгето, което не пожела да си каже името и отказа да бъде снимано. Според него, законът забранявал кола, паркирана за по-малко от 30 минути, да бъде блокирана за движение със скоба или с паяк. Можело, едва след три часа. Справка в общинската наредба за синята зона показа че няма такова нещо.

Прокурорския джип на улица "Вазов" не държи да си плати престоя

Според Янко Манолов обаче, цялата работа тръгва оттам че някои хора се смятат за недосегаеми. И даде пример за прокурор който отказва да си плаща престоя в зоната. По думите на инкасатора на ул. Иван Вазов, прокурорския джип стои там от 10.30 сутринта, а магистратът не си помислял да плати. Чакал 17 часа когато зоната приключва за деня.

 Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини