От х:

Днес в x:

Прокуратурата ще проверява проверяващите Ставри Димитрово

Елена Катранджиева

Окръжната прокуратура в Хасково също се включва в разнищването на незаконните постройки в митичното селище Ставри Димитрово край язовир „Ивайловград”. Проверката е възложена на прокурор Елена Катранджиева, която съобщи за Haskovo.net, че обмисля насоките на разследването и преписката ще е факт в близките дни.

Обвинението ще изяснява кои длъжностни лица са издавали разрешителни за строеж върху държавна земя, ако има такива, как незаконните имоти са свързани с електропреносната мрежа и към ВиК, действията или бездействията на чиновниците, включително от и от дирекцията за строителен контрол. Припомняме, че от вчера дирекцията започна проверка на сградите в Ставри Димитрово, а шефката й Анна Джурова бе върната на работа от отпуска.

Някои от незаконните сгради край язовира имат издаден "акт за търпимост", една възможност, предвидена в закона за устройство на територията, но такива актове трябва се издават на някакво основание. Обвинението ще проверява кой и на какво основание е издавал актове за търпимост, който превръща постройките в нещо като "полузаконни".

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини