От х:

Днес в x:

КЗК пусна проекта за 10-те милиона. Строители на магистралата фалират. Преглед на регионалния печат

"КЗК пусна проекта за 10-те милиона" съобщава във водещо заглавие на втора страница вестник "Новинар Юг". Комисията за защита на конкуренцията отказала да образува производство по жалбата на "Пловдивинвест". Фирмата жалеше изборът на "Агроводинвест" за строителен надзорник на работата по усвояване на 10-те милиона. След залената светлина от КЗК, 4-те фирмиизпълняващи проекта започнаха подготвителни работи за старта на облагородяване на парковата среда в Хасково. 20% от 10-те милиона вече пристигнаха авансово в Хасково. Общината е в готовност да поиска удължаване на срока за извършване на заложените дейности, който е октомври 2011-та година. Този акт ще зависи от климатичните условия във времето до края на проекта.

"Иван Петров в развод с Антон Иванов" водещо на стр. 1-ва. Разколът в ГЕРБ продължава ако се съди по заглавието. Уж скандалът бе между Петров и нарочения за  "Враг с партиен билет" д-р Вълчо Митрушев от Димитровград, но се замеси и хасковския строителен бос Антон Иванов. И двамата трябвало да бъдат изключени от партията. Уж по заръка на самия Бойко Борисов. Целия материал се базира на "някой бил казал - друг бил чул", накрая като питат Иван Петров той им отговаря-засега няма да има изключени. Жалко за вестникарската хартия.

"Боксовата шампионка Дейзи Ланг-от Мандра до Холивуд" За първи път в българския печат неизвестни подробности за кралицата на ринга, анонсира вестника четивото си на страница 6-та. Източник е майката на Дейзи Ланг, Веска Георгиева.

"Спряха крадени луксозни автомобили на границата" водещо на страница 3-та.

"Вежди дава 40 000 лева за Александровската гробница". Министерството на културата е одобрило парите за реставрация и консервация на 25 вековното култово съоръжение.

Ловната друженка в Николово треснала 130 кг глиган, научаваме на последна страница. Подвигът е отразен с огромна снимка на прасето и авджията който го е отстрелял- Меджнун Ерджеб.

"Мостстрой фалира, работниците увисват" водещо заглавие в "Хасковска Марица". Фирмата на Васил Божков е със запорирани сметки заради много и то просрочени задължения. "Мостстрой построи 4-те моста на АМ "Марица" плюс Детелината в участъка Харманли-Любимец. Индикация за състоянието на фирмата дойде по време на тържественото откриване на магистралата. Тогава се разбра че работници не са взимали заплати с месеци, около 2-3 хиляди лева уточнява вестника. Ако фирмата фалира, хората вероятно ще увиснат с парите си окончателно.

"Погват собственици на палати в Ставри Димитрово". Реално несъществуващото на картата митничарско селище бе заснето във вторник с хеликоптер от данъчните. Те се юрнали да проверяват дали имотите отговарят на декларираните доходи. 14 години, 5 правителства, 20 проверки и никакъв резултат! Статистиката може би дава отговор на въпроса какво ще се случи и с поредната акция.

"Средношколец вдигна хотел за милиони" -над главата на вестника с продължение на стр. 5-та. Още по темата за хотела на кмета или по точно, на синът му. Той между другото се казва Павел и сега е на 22 години. При започване на строежа на хотела е бил 18 годишен, ученик. Като че ли това е новото в отдавна разчепкваната включително и от вестника тема. Останалото е повтаряне на известни факти на цялата страница 5-та

"Росен Русев с ранг на апелативен съдия"-също писана тема, заела сега по-скромно място на втора страница.  Само преди два дни материалът бе "Дърпат спирачката на Росен Русев?" и бе със статут на водещ. Поводът бе оттегленото предложение за повишаване в ранг на миналото заседание, заради технически пропуск в документацията. Анонимният тогава източник на вестника погрешно взел това за зла поличба. Псевдонимът писал статията пък разсъждаваше доколко оттеглянето ще се отрази върху шансовете на Русев за нов мандат начело на ХОС. Всичко би станало ясно с едно обаждане на самия Русев, но тогава нямаше да има дори и една новина, сега са две.

Цялата 4-та страница е посветена на рибарството

Нищо по интересно в днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини