От х:

Днес в x:

Съдът: Емил Георгиев е клеветник, да плати 20 бона

Емил Георгиев /в средата/ прави поредните скандални разкрития

Екологът и общински съветник Емил Георгиев днес бе осъден за клевета от димитровградските магистрати. 10 000 лева глоба, както и 10 000 лв. обезщетение за оклеветения Антон Вълков трябва да плаща шефът на хасковската Федерация на потребителите и национален лидер на „Екогласност”. Информацията бе потвърдена от Ирена Узунова – адвокат на Вълков и колежка на Емил Георгиев в хасковския ОбС. Присъдата е на първа инстанция и може да се обжалва пред окръжния съд в Хасково.

Делото бе образувано след изказвания на Емил Георгиев по време на протеста на жители на Меричлери срещу кариерата на Каолин. На митинга екологът казал, а журналистите го цитирали, че починалият наемател на басейна в Меричлери Петко Стойков бил заплашван от активиста на ГЕРБ Антон Вълков.

Пред разследващите обаче съпругата му обяснила, че мъжът й и Антон Вълков са били приятели и тя не само не е чувала за заплахи, но смятала това за невъзможно.

Днешната присъда на димитровградския районен съд е за „клевета, разпространена чрез печата”. Съдебното решение трябва да бъде отпечатано в същото издание, публикувало клеветите на Георгиев, както и да се прочете по радиото, постановиха още магистратите.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини