От х:

Днес в x:

Спряха на границата две издирвани коли

Два автомобила, обявени за издирване в Гърция и Австрия, са били спрени вчера и тази нощ на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от МВР.

Първата от тях - джип “Рейндж Роувър” с австрийска регистрация, пристигнала час след полунощ на пункта за излизане от страната. Джипът бил управляван с пълномощно от сръбския гражданин K.Р. /53 г./. С него за Турция пътувал още един сръбски гражданин. При паспортната проверка се появили съмнения за редовността на документите.

При проверката на пълномощното (напълно изрядно), извършена от австрийския дежурен полицай от Фронтекс, е установено, че автомобилът е заявен за издирване от собственика му, австрийски гражданин, в ШИС /Шенгенската информационна система/. Според лизинговия договор, автомобилът няма право да напуска Европейския съюз.

Колата е предадена с протокол за доброволно предаване и се намира в ГПУ-Свиленград. Изясняването на случая продължава, като се работи и по версия за опит за застрахователна измама.

Към 17 часа вчера на същия пункт е извършена проверка на излизащ от страната лек автомобил „BMW” с българска регистрация, управляван от К.Г./21 г./ от Разлог. По документите той е собственик на автомобила. Граничният полицай, обаче се усъмнил, че има интервенция върху рамата. Експертната справка потвърдила, че има интервенция на някои от символите на VIN – табелата. Установен е оригиналният надпис. По него дежурният полицай от Фронтекс извършил проверка в Шенгенската информационна система, от която се установило, че колата се издирва в Гърция. Шофьорът и пътуващият с него 45-годишен мъж от София са задържани за 24 часа.

Автомобилът е предаден с протокол за доброволно предаване в ГПУ-Свиленград. По първоначални данни автомобилът е бил подготвен за износ в страните от арабския свят. По случая е образувано досъдебно производство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини