От х:

Днес в x:

Първанов открива културен център в Харманли в 10 ч. на 10.10.2010-а

Георги Първанов

Новият културен център в Харманли ще бъде открит от президента Георги Първанов в 10 часа на 10.10.2010 година, съобщиха от общинската администрация. Държавният глава ще реже лентата заедно с кмета Михаил Лисков, а откриването е част от тържествата за петвековния юбилей на града, чийто патрон е президентът.

Културният център се помещава в реконструираната ритуална зала в градската градина. Архитект на старата постройка е Александър Баров, а на преустройството – арх. Елисавета Стоева. Строителството е извършено от консорциум „Харманли 500 години”. За реализирането на проекта общината инвестира над 4 млн. лв., отпуснати от държавата.

Центърът разполага с многофунционална и ритуална зала, библиотека, кафе и художествена галерия. В нея в момента е подредена ретроспективна изложба живопис на доц. Ангел Карагьозов, който е родом от Харманли. В деня на откриването в ритуалната зала пък ще бъдат сключени и няколко брака. Преди прерязването на лентата пред центъра ще се играе спектакълът на групата на Нешка Робева „Видрица”.

Haskovo.net

Новият културен център на Харманли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини