От х:

Днес в x:

Кола на „Титан“ се троши в дупките на хасковска улица

300 метра дупки по улица Горски Пътник

Боклукджийски камион на фирма "Титан" се счупил, докато прибирал сметта от хасковската улица „Горски пътник“ миналата седмица. Той е един от десетките автомобили, потрошени в последните месеци при опита си да преминат през хасковския квартал „Червена Стена“, разказват живеещите на „Горски пътник“. Стотици дупки са прояли пътното платно, като на места асфалтът направо липсва. „Освен че не можем да ползваме автомобилите си, не можем и да викаме таксита, защото те отказват поръчките като чуят "Зайчар" и "Горски пътник“, оплакаха се хората. Хайрула Махмуд наскоро е сменил предница за 300 лв. За да се прибере от Кенана в дома си, обикаля през Кърджалийска и по улица "Панорама". Ергюн Нурсел пък продал микробуса си Форд Транзит, след като платил накуп 600 лв за поредния ремонт.

Улицата е така от 5 години. На 25-ти февруари тази година, обитателите й внасят молба в общината да се асфалтира, придружена със 130 подписа. Месец по късно, на 30-ти март, общината отговаря, че е направена проверка от комисия, която констатирала, че улицата наистина е за ремонт. Чакат се подходящи климатични условия за започването му.

Пролетта и лятото минават, но тези условия така и не настъпват. Вече няма и за кога. Хората се надяват поне, че ще бъдат затворени някои животозастрашаващи капани, като открита канализационна шахта. Триметровата дупка е закрита с импровизирана метална решетка, която поддава на най-малкия натиск. Със сигурност няма да издържи теглото не само на кола, но и на дете.

„Знаем за проблема и сме взели присърце проблема на хората. Но общината няма пари“, заяви пресаташето на администрацията Бояна Тодорова. Орязаният бюджет и кризата не позволяват да се осигури финансиране. Иначе от "Екопрогрес" са готови. Според пресслужбата става дума за обикновен кърпеж на платното, затова не е ангажирана специализирана в пътното строителство фирма.

Така до хипотетичното бъдеще с осигуреното финансиране, улица „Горски пътник“ ще е недостъпна.Подробности по темата вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Асфалтът се кърти на ръка
Шахта, дълбока три метра, застрашава пътниците на "Горски пътник"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини