От х:

Днес в x:

Пълнят дупки с пари за сняг. Всяко село с погребален агент. Преглед на регионалния печат

"Пълнят дупки с пари за сняг" алармира "Хасковска Марица" от първа страница. Вестникът се позовава на думите на министър Плевнелиев казани при откриването на автомагистрала "Марица" в отговор на оплаквания на кметове от лошото състояние на пътищата. Министърът обявил че тази седмица ще пристигнат 1 млн лева за зимно поддържане и с част от тези пари ще могат да се направят кърпежи на проблемни участъци. Но ако това са пари за сняг, то резултатът ще е, че областта ще остане непочистена когато навеят преспите. Или по-вероятно, кърпежите пак няма да бъдат направени, щото от пътното едва ли ще рискуват да останат без бюджет за зимата. Пък и проблемните участъци са много. Почти всеки път водещ към Симеоновград и Тополовград се нуждае от ремонт.

"Пиян охранител стреля по деца" Темата е развита на цялата страница 4-та. Стрелбата е във въздуха и с газов пистолет. Охранителят на ветеринарна лечебница се ядосал на две деца ритащи топка и... хванал патлака. Въпреки безумието, родителите на децата не повдигат обвинение.

"И футболът напусна Бизнесцентъра" Високите наеми на Фуат Гювен изгониха може би последните хора в огромната сграда. Областния съвет на БФС се мести в сградата на бившия М-ТЕЛ до зеленчуковия пазар на два пъти по-голяма квадратура на два пъти по-малък наем.

"Дърпат спирачката на Росен Русев?" На председателят на хасковския окръжен съд му е оттеглено предложението за повишаване в ранг "апелативен съдия". Спирачката е бита неизвестно от кого. Конфузна ситуация за Русев-много от колегите му в съда имат този ранг, а някои имат и ранг на "висши" съдии. Това няма да се отрази обаче на шансовете на Русев за нов председателски мандат начело на ХОС в конкурса напролет.

"Всяко село с погребален агент" бодро съобщава вестник "Новинар Юг". С изключение на село Светлина, всички села от димитровградска община ще имат свой собствен погребален агент и работник по поддръжката на гробищните паркове. Парите за заплати били по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".  Нито едно от тези села няма свой собствен лекар, а ползват услугите на пътуващи от градовете медици. Но имат свой погребален агент. И това ако не е ясен намек, здраве му кажи.

"Почват проекта за 10-те милиона", още една добра новина. 20% от сумата е преведена авансово. То проекта е стопиран заради обжалване на конкурса за строителен надзорник, но от общината съобщават че започват подготвителни работи на дейностите заложени по проекта. Подготвителните работи са илюстрирани със снимка на прословутата камбанария зад Богородица.

"В ГЕРБ Димитровград се хванаха за гушите" Съпартийци на областния ГЕРБ координатор Иван Петров го обвинявали в авторитаризъм. За главен опонент се счита д-р Вълчо Митрушев-неуспял кандидат кмет на Димитровград от бойковата партия.  И прочие-същото може да прочетете и във вчерашния преглед на печата, но твърде вероятно ви е писнало и от ГЕРБ и от Димитровград и от разните му бури в чаша вода които забъркват политиците за да не ги забравят до следващите избори.

"Опразниха с полиция 5 апартамента в блок 42" Легендарния цигански блок полека лека опустява. Тези 5-та били последните които дължали големи наеми на общината. Останалите почнали да намират пари да си плащат. Един от гонените дори извадил брадва, но служителите на общината придвидливо били придружени с полиция и го озаптили. Само дано не се получи като с предишните изгонени-да си разбият вратите и да се върнат обратно.

"Хасково взима 250 хиляди за средищните училища". Парите са от закритото училище в Криво Поле и според правителствената програма за оптимизация на училищната мрежа, могат да се харчат само за дейности в образованието. За ремонт са набелязани училищата във Войводово, Малево, Конуш и Узунджово.

"Виолена" 3 пъти златни, на спортна страница. След година забвение, един от най-успешните хасковски клубове, този по аеробика се върна с 3 титли от националния турнир в Боровец.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини