От х:

Днес в x:

"Виолена" с тройна позлата от първенството на България

Виолена на върха на почетната стълбичка

Три златни медала завоюва аеробик клуб Виолена от ХІІІ Национален турнир за деца, юноши и девойки в Боровец. Първенството е със статут на държавен шампионат, но само при децата и юношите, без участие на мъже и жени.

При 9-11 годишните новите хасковски звезди- Димана Николова, Деметра Лачева и Живка Димитрова спечелиха златен медал в трайките. Това е второ злато от втори турнир в който участва клубът след 1-годишно прекъсване заради административно наказание. Че хасковската школа не е загубила репутацията на ковачница на таланти доказаха и Ангел Казаков, и Живка Димитрова в смесените двойки. Казаков дори спечели златен медал и в индивидуалната надпревара при момчетата.Сребърни медали завоюваха- Дейвид Касъмов и смесена двойка - Деметра Лачева и Дейвид Касъмов. Бронзов медал взе Димана Николова при индивидуалната надпревара.

Златната тройка: Димана Николова, Деметра Лачева и Живка Димитрова

Отличното представяне продължи и в по-високата възрастова група от 12 до 14 години. Сребърен медал взе шестицата - Мария Калайджиева, Габриела Мирчева, Лиляна Димитрова, Тихомир Баротев, Биляна Караджова и Даниела Запрянова, тройката- Габриела, Мария и Лиляна се остана с бронзов медал. Бронз спечели и считания за голям талант - Тихомир Баротев и индивидуалното. Голямата гордост за треньорката Теменуга Илиева са дебютантите. Никол Стоименова, Кристина Добчева и Стефани Фарталева се представиха повече от добре, макар, че тренират аеробика само от три месеца.

След месец ВИОЛЕНА” заминават за ХІ Международен открит шампионат на Австрия за мъже и жени, където ще участваме с един състезател и VІІІ Международен открит шампионат на Австрия при юноши и девойки, където ще участваме с 12 състезатели в три възрастови групи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини