От х:

Днес в x:

Квадратът в Хасково пак качи хилядарката. Преглед на регионалния печат

"Квадратът в Хасково пак качи хилядарката" съобщава в челно заглавие вестник "Новинар Юг". След затишието породено от кризата, цените на недвижимите имоти скочиха отново. Все пак безпаричието си казва думата-търсят се най-вече малки апартаменти до 50 бона. Това са основно двустайни жилища и гарсониери. Тъй като новото строителство струва доста по-скъпо, построените наскоро блокчета на Ямача например, продължават да са незаети в по-голямата си част. Въпреки че банките активно предлагат ипотечни кредити, броят на сключените сделки за имоти не се увеличава, констатират дилъри.

"Захладня, дървата за огрев скочиха с 15 лв". Както винаги, в началото на есенно-зимния период търговците на твърдо гориво надуват цените.

"Харманли съди здравната каса" Финансиращият орган дължи на местната болница 330 хиляди лева, но внесеният иск е само за 10 хиляди. Причината е чисто финансова-при иск се внася като такса 5% от стойността на иска. Болницата просто няма пари  за да внесе 15-16 хиляди лева. Това е токът за 3 месеца или храната за два. Затова само символична сума с морален ефект, както казва управителят на болницата д-р Динчо Генев.

"Хасковлия с награда "Джон Атанасов". Хасковлията е Антон Анастасов бивш кадър на ПМГ Хасково. Това е първата награда от такъв ранг по информатика, която жител на областният град получава. Връчи му я лично президента.

"В Косе босе теглят храни и пишат обяснения до откат", водещо заглавие в "Хасковска Марица". И да искам не мога да ви обясня каква е идеята на материала, въпреки разточителните 60-тина реда на първа и втора страница. Работещите в детската градина се жалвали че директорката ги кара да претеглят храната получавана от заведението и да пишат обяснения. Може би, защо полученото и разпределеното количество не отговаря?! Не е ясно, както и не е ясна и позицията на директорката защо задължава подчинените си да правят това. Обстойно са описани "неволите" на персонала-психоклиматът бил ужасен, хората напускали. Пътеписът до детската градина в Криво поле ще се развива нашироко в утрешния брой.

"Хасково остана без спортен лекар". Чудо голямо, че то в града има ли спорт?

"Рода на Ангел Марин цепи ГЕРБ в Димитровград. Ангел Марин е вицепрезидента, а д-р Вълчо Митрушев е човекът който се опитва да спретне пуч на областният координатор Иван Петров. Митрушев бе кандидат на ГЕРБ за кмет на Димитровград, но се провали тотално, като остана едва четвърти с 14%. Явно като не може да търси хорската любов търси служебно издигане по политическа линия. Като и това не се получава, организира преврати. Твърде вероятно е да бъде изхвърлен ог ГЕРБ в най скоро време, заканват се от партията.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини