От х:

Днес в x:

Издават туристически справочник на хасковско

Шефът на хасковската търговско промишлена палата Янчо Янев отчита изпълението на проекта

Пътеводител на туристическите обекти в община Минерални бани бе издаден от хасковската търговско-промишлена палата. Справочникът видя бял свят благодарение на проект, който палатата реализира съвместно с агенцията по туризъм в Пиза, Италия. Общата стойност е 193 734 лева. Средствата се отпускат по програма „Регионално развитие“ на ЕС.

Освен справочника за Баните, е издадена и карта на туристическите обекти в цялата област Хасково. В картата са посочени 29 атрактивни обекта, подходящи за включване в туристическите маршрути.

В рамките на проекта е публикувано и учебно помагало по маркетинг на туристическия продукт. То е с практическа насоченост.

Данните за туризма в италианската провинция Пиза са впечатляващи. Според тях през 2009 година там са пристигнали 9 милиона туристи. Населението на провинцията е 406 000 души.

В помагалото не е дадена подобна информация за хасковска област, чието население е 305 825 жители. Изброени са силните и слабите страни на региона по отношение на туризма, както и приоритетите за развитие на сектора.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини