От х:

Днес в x:

Кметът: стадионът ще остане под ключ, не съм факир

Млади футболисти разпънаха плакати в знак на протест срещу затварянето на стадион "Хасково"

„Стадион „Хасково“ ще остане заключен. Общината няма средства да го поддържа. Единственият компромис, който мога да направя, е да го отваряме за официални мачове по график“. Това заяви днес на среща с представители на протестиращи футболни клубове кметът Георги Иванов.

Още сутринта спортните шефове се срещнаха с областния управител Румен Данев, за да го убедят да отмени заповедта си за спиране на решението на ОбС, с което спортното съоръжение се предоставяше безвъзмездно на ФК „Хасково-2“. Аргументите на губернатора бяха, че стадионът е публична общинска собственост, който не може да отдава безвъзмездно. Сега казусът ще се решава от административния съд.

Румен Данев е отказал да отмени заповедта си, защото това би било незаконно. Той е изразил съжаление, че няма къде да тренират децата на Хасково, но е посочил, че има и други, законни начини за решаване на проблема, например отдаване на концесия. Данев декларирал, че не би имал нищо против подобно решение.

„Този вариант го обмисляхме няколко месеца. Не успяхме да намерим друго решение“, обясни на срещата с кмета Красен Ангелов, член на управителния съвет на „Хасково-2“ и общински съветник. Схемата, договорена с кмета и гласувана по-късно от ОбС, била футболният клуб да поеме част от разходите на стадиона, а общината – друга част, но до 18 000 лв.

Според градоначалника пък целта на управляващите не е толкова да спазват закона, колкото лично да го злепоставят. „Отрязаха ни 2 милиона от субсидията. И сега – кметът да намери пари за стадиона. Георги Иванов да не е факир?“, гневно попита той. "Общината вложи близо 100 000 лв. миналата година за ремонт и подмяна на седалките. Не сме абдикирали от задълженията си, но за съжаление такива са в момента възможностите", заключи Иванов.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини