От х:

Днес в x:

Д-р Еленски: Д-р Шопов сви милион от болницата и го наля във вилата си в Черна могила. Преглед на печата

По неофициална информация се споменава за злоупотреби за над 1 милион лева в болницата, казва за „Новинар юг” съдебният лекар д-р Христо Еленски. „Какво сега – ще ми хванат д-р Шопов, че е откраднал милион и го налял във вилата си в Черна могила и тук, и там? Няма да ги върнат на болницата тези пари”, горчиво разсъждава патоанатомът. Той разказва за рушенето на болничното заведение през последните години, как компютърът в „Съдебна медицина” има балансова стойност 1300 лв., а реално струва 30 лв.

Разсъжденията и вижданията за доктора за здравната реформа са 6 и 7 страница в броя.

Разпопен гуру на съд за измама, акцент над главата в „Новинар юг”. Става дума за отлъчения от църквата Тоньо Тонев и неговата благоверна – „презвитера” Донка, които стопанисваха приюта в Узунджово. Тоньо застава пред съда по обвинения в измама.

Влакът-стрела – до Димитровград, водещо заглавие от първа страница. Италианската „Асталди” ще полага релсите до бригадирския град, други фирми поемат строителството до Свиленград, както бе по първоначалния проект.

Миро от Крепост прави евро от кал, заглавие от 2 страница. Занаятчията от димитровградското село изработва сачове, щял да ги продава на панаир на занаятите в Полша.

Съветници потретват гаф, раздават неправомерно общинска собственост, акцент над главата в „Хасковска Марица”. Темата е разработена на цялата 5 страница. Става дума за решенията на ОбС Хасково, с които се отдават безвъзмездно на частни фирми и сдружения спортният комплекс „Юнак”, тенискортовете и стадион „Хасково”. Никой от ОбС не обяснява смислено защо са допуснали да се приемат решения, които противоречат на закона за общинската собственост.

Бизнесът отсвири оперативна програма, друг акцент от първа страница. Става дума за кандидатстване за стандарта ISO 9001:2008. Документи е подала само една старозагорска фирма.

Депутат от ГЕРБ спасява народни борби, водещо от 2 страница. Става дума за Иван Петров, който дарил лични пари за традиционните борби в Симеоновград.

Църквата си върна „Св. Трифон”, водещо на 3 страница. Параклисът на лозарите на Кенана вече е собственост на българската православна църква, пише вестникът.

Поне 500 лв за топла печка през зимата, пише на 4 страница. Изданието прави преглед на възможностите за отопление през зимата.

Интересно писмо от читатели е публикувано на страницата. То е по повод предишен материал за баба Мата от с. Бисер, която се оказа съсобственик на една от най-мощните строителни фирми  в Хасково – „Европът”. Ето какво пишат Петър Димитров и Йордан Панев: „В статията журналистът задава въпроса защо в „Европът 2005” Кузман Кузманов е вписал като съдружник майка си, а не себе си. Ами, много просто – защото жена му е Йорданка Кузманова. Дамата работи в общинската администрация и е шеф не на коя да е дирекция, а на „Строително-инвестиционна политика”. Т.е. тя проверява и приема строителните обекти, част от които са изградени от въпросната фирма”.

Това бе по-интересното от днешния регионален печат.

Тодор Кръшков                                                       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини