От х:

Днес в x:

10-те милиона за Хасково отново спрени. Преглед на регионалния печат

Спряха проекта за парковете на Хасково, челно заглавие от първа страница в „Хасковска Марица”. Водещото заглавие в „Новинар юг” е сходно – „Стопират за месец 10-те милиона”. Пловдивската фирма „Пловдивинвест” е обжалвала в комисията за защита на конкуренцията отстраняването си от търга за строителен надзорник, а това спира изпълнението на проекта. Наддаването бе спечелено от държавната „Агроводинвест”. На тази фирма „Хасковска Марица”отделя цяла страница. Офисът й бил на бул. „Раковски” №1, а на същия адрес се намирали други фирми, които пък ще бъдат надзиравани при строителните работи – „Водстрой” и „Анико”. Прави впечатление, че едни и същи фирми печелят търговете, както и едни и същи дружества осъществяват контрола, пише вестникът. Заглавието на материала е „Кому са нужни обществени поръчки, като кметът си има фирми за всичко?”.

Омахаха главната сестра на болницата за злоупотреби, пише още в заглавие на първа страница „Марица”. Славея Славова бе отстранена от длъжност със съдебно решение. Разследването срещу нея било за отклоняване на 200 000 лв.

Кметът продава офиса на ГЕРБ и галерия „Лицо”, акцент от втора страница. Става дума за намерението на администрацията да обяви на търг офисите на първия етаж на малкия Бизнесцентър. Предложените имоти за продажба са за над 1 милион лева, изчислява изданието.

Злосторник прати на зелен хайвер Бърза помощ, пише още в броя. Сигнал за паднало по стълбите дете пратило медиците във „Васил Левски”, но се оказало, че в училището няма пострадал ученик.

ДАНС разследва хасковската болница, заглавие над главата в „Новинар юг”. В текста става дума за отстранената от длъжност главна сестра Славея Славова. Болницата била проверявана масирано от агенти на ДАНС.

ВиК-Хасково спаси 30 къщи от безводие, акцент от първа страница. Става дума за хасковското село Стамболийски, където ВиК приключи голям ремонт.

Офисът на Иван Петров на тезгяха, водещо на втора страница.

Огнеборци: Няма техника за горски пожари, пише още в броя. Според пожарникарите почти всички огнени бедствия се дължат на човешката небрежност.

Чистка в „Стамболово”, пише в акцент на спортната страница. Ръководството на футболния клуб ще търси сметка от играчите, които не излязоха на терена миналия ден заради закъснели заплати. Оказва се, че парите им били закъснели с девет дни.

Две интервюта предлага вестникът на 6 и 7 страници в петъчния си брой. Едното е с карикатуриста Живко Тенев-Жисен, който тази година празнува 50-годишен юбилей, другото – с археолога Георги Нехризов. Ученият това лято бе на разкопки в местността Глухите камъни.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини