От х:

Днес в x:

Хасковски топ фотограф подготвя бъдещи творци за Англия

Латев обяснява тънкостите на фотографията

Най-скъпоплатеният хасковски фотограф Златко Латев влезе безплатно в ролята на лектор за група деца от ОУ „Христо Смирненски“ с наклонности към изкуството. Творецът, известен с множеството си награди от български и международни фотографски конкурси, обясни тайните на ракурса на 5-токласници. Да търсиш красотата в обикновените неща е призвание но и труд, обясни Латев и илюстрира теорията с работи от неговата практика. Онагледяването бе с негови творби от Родопите.

По рано, децата водени от учителките си София Бакалова и Радка Матанова посетиха художествена галерия Форум. Там се запознаха с местните достижения в изобразителното и приложното изкуство.

На 26-ти този месец, деца и учители заминават за английския град Суиндън за едноседмична среща с ученици и преподаватели от английски колеж по изкуствата. Освен докосване до английската школа, децата ще запознаят домакините си с изтъкнати хасковски творци, сред които е и г-н Латев. Визитата е по проект към програма Коменски на Европейската комисия „Герои и шампиони на Европа“.

Г.Христов

Децата пред творбите от Родопите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини