От х:

Днес в x:

Директори на МБАЛ Хасково на разпит в прокуратурата, главната сестра аут

Главната сестра Славея Славова

Заместник Директорите на хасковската многопрофилна болница Симеон Пачеманов и Мариян Запрянов са разпитвани от хасковската окръжна прокуратура. Те са били привикани с призовка с още 7 души от МБАЛ, от различните слоеве на персонала. По неофициална информация и шефове и подчинени са разпитвани за търгове за доставка на медицинска апаратура и консумативи от времето на предишното ръководство на болницата. Има разследване във фаза досъдебно производство на ремонтите на травматология и инфекции, за което Haskovo.net ви информира още на 24-ти август.

 „Следствена тайна, подписал съм декларация“ извинително обясни д-р Мариян Запрянов. Пачеманов пък бил привикан за документални наличности. Директорът д-р Тодор Пандов още не е бил викван за обяснения. Той обаче потвърди за отстраняването на главната сестра Славея Славова от длъжност по искане на прокуратурата. Научил за това от самата нея преди около 10-на дни. Славова сдала служебния телефон и ключовете и поискала да използва натрупаните дни отпуск. Полагали и се 110 дни и Пандов и ги дал всичките. Славея Славова не отговаряше днес нито на лични нито на домашни телефони.

Старата сестра е разследвана за длъжностни престъпления и в опит за отклоняване на 200 хиляди лева. Това са пари за ремонти и апаратура.

„Славова никога не е подписвала документи. Ако трябва да се търси нещо там, трябва да повикат мен или главния счетоводител. Само ние имаме правомощия да разписваме за ремонти или апаратура“ категоричен бе д-р Пандов.

Че нещата в болницата не са вървели съвсем законно, потвърди самия шеф. Преди месец той уволнил склададжийката Юлия Пачеманова/ съвпадение на фамилиите с това на замдиректорът/ заради фалшиви фактури и неправомерно разпореждане със собственост на болницата. Това обаче нямало нищо общо с отстраняването на Славова или пък разпитът на замдиректорите.

Г. Христов

Зам директор Симеон Пачеманов бе разпитван от прокуратурата
Незавършения ремонт на Инфекциозно се разследва от прокуратурата и ДАНС
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини