От х:

Днес в x:

Пожарникари разфасоваха кола за секунди

Светкавични умения по разрязване на пострадала в ПТП кола демонстрираха огнеборци от хасковската противопожарна служба. Както е известно, освен в гасене на пожари, огнеборците редовно участват в оказване на помощ при катастрофи. Те дори са викани преди полиция и линейки, защото първо трябва да бъдат освободени пострадалите от разкривените ламарини.

Няма нормативи, зависи колко е омачкана колата, обясниха огнеборците. Действа се светкавично особено при спасителна дейност когато пострадалите са пред очите ти и от бързината зависи живота им. А иначе при относително здрава кола, отне само секунди да бъдат прерязани двете странични врати и още минута да бъде свален покрива. Обикновено това е достатъчно при ПТП, макар да има катастрофи при които не се различава коя врата е предна и коя задна. Тогава никакво рязане не спасява.

За месец август пожарникарите са участвали в 11 аварийно спасителни дейности, най-честите от които са катастрофи. Тази цифра вече е достигната и надмината само за първата 15-дневка на септември.

Демонстрацията на пожарникарите бе по случай техния професионален празник 14-ти септември, Кръстовден.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини