От х:

Днес в x:

Бойко ще пъди пътни шефове заради дупки. Вестниците в неделя

„24 Часа": Бойко ще пъди пътни шефове заради дупки

Премиерът Бойко Борисов се зарече, че повече няма да прави забележки на шефовете на пътни управления за дупки по шосетата, а направо ще ги уволнява. "Просто ще ги махам", отсече министър-председателят.
Той откри новата 14-километрова отсечка между Баня и автомагистрала "Тракия" за 4,2 млн. евро. Само преди седмица по пътя за Карлово Борисов се натъкна на огромни дупки и разпореди незабавно да бъдат запълнени.

„24 Часа": Екълстоун заинтересуван за Формула 1 в България

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков се срещна с президента и главен изпълнителен директор на Формула 1 Бърнард Екълстоун в италианския град Монца, където утре е стартът за Голямата награда на Италия. Това съобщиха от икономическото министерство.
Целта на срещата между двамата е да се уточнят възможностите и условията за изграждане на писта за Формула 1 край Доброславци в България.
Екълстоун е проявил интерес към идеята и обещал на Трайков през следващите седмици да дойде в България, за да се запознае лично с проекта.

„Стандарт": Глобяват Доган 27 бона за отсъствия

Близо 27 хиляди лева глоби е натрупал ДПС лидерът Ахмед Доган от отсъствия от парламента. Това показва справката на Народното събрание, предоставена на БНР по Закона за достъп до обществената информация. Според правилника размерът на глобата при три поредни неоправдани отсъствия е две трети от месечното възнаграждение. Сумата, която е удържана от заплатата на Доган, е точно 27 314 лева и 68 стотинки, показва справката. Тя обхваща периода от началото на работата на този парламент, от юли 2009 година до тазгодишната лятна ваканция.
Най-малка сума за отсъствия е удържана от заплатата на Иван Костов - 163 лева. Соцлидерът е взел с 5827 лева по-малко заради отсъствия.

„Стандарт": Хайки за заплати по моловете

Хайки за нарушения на трудовия кодекс тръгнаха по столичните молове. Служители от Главната инспекция по труда проверяват дали продавачите и обслужващият персонал на магазините са с изрядни договори. Те инспектират и дали се спазват условията на труд в лъскавите бутици. По време на проверките в Tне MaLL и "Скай Сити" са регистрирани работници без трудови договори. При справка в Националната агенция по приходите се оказа, че голяма част от продавачите работят с договор за 4-часов работен ден, а на практика се трудят между 8 и 12 часа. Това каза инспектор Стефка Диксокова от ГИТ. По нейните думи, макар да плащали като за пълен ден, реално шефовете ощетявали работниците си заради по-ниските осигуровки, които отчисляват.


„Труд": И Михаил Ганев тушира света

Михаил Ганев ликува с трета титла за България на световното по борба в Москва. Във финала на кат. до 84 кг нашият ас детронира №1 на планетата от 2009-а Заурбек Сошиев (Узбекистан). В 6 инфарктни минути българинът сътвори сензация пред 10 000 зрители в комплекс "Олимпийски".
Ганев започна с атаки от първата секунда и видимо шокира с тактиката си фаворита. Особено след мълниеносно влизане в краката за победна точка в първите 2 мин. Във втората част Сошиев доминираше тотално - 4:0. Но явно не разчете силите си срещу може би най-издръжливия борец на първенството. Зрителите също счетоха интригата за умряла при 2:0 за узбека и 50 сек до сирената. Но тогава Ганев изригна с две атаки за по 2 точки и крайно 2:0 (1:0, 0:4, 4:2).

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини