От х:

Днес в x:

1 600 000 пернати в Хасковско. Казан самоделка едва не уби старец. Преглед на печата

Откраднатият труп от моргата в Хасково е водеща новина и в двата регионални всекидневника днес. Изданията разказват подробно историята-куриоз за санитарката, която задигна тялото на починал от „Съдебна медицина”. Няма единодушие обаче за каква сума го е изтъргувала, според единия вестник – за 10 лв., според другия – за 20. Но това, както вероятно би се изразил премиерът, е „търговска тайна”.

1 600 000 пернати в Хасковско, съобщава още от първата си страница „Новинар юг”. Преброяването било извършено от РВМС. Патките и бройлерите се увеличили двойно от 2006-а, когато наброявали едва 800 000.

Взрив на казан прати бай Димо в болница, разказва на втора страница „Новинар юг”. 70-годишният от Симеоновград „произвеждал”  скоросмъртница, когато капакът на самоделката изхвърчал, а варивото пламнало. Старецът бръкнал с гола ръка в джибрите. Сега не може да си обясни какво го е накарало да го стори. Вероятно тогава му е изглеждало добра идея.

Лавчев жали 7 г. решетки за рекет, пише вестникът на криминалната страница. Бившият шеф на НВМС Леонид Лавчев получи присъда в Хасково в еднодневен процес, сега я обжалва в Пловдив. Там обаче се туткат – отложили делото за октомври.

Порой удави Харманли, пише в акцента на първата си страница „Хасковска Марица”. Наводнени били хипермаркет „Плюс”, няколко къщи и офиси.

Спират тока в центъра, друго заглавие от 1 страница. Долните австрийци (собствениците на EVN са от Долна Австрия –б.а.) съобщават, че днес ще спират тока в центъра на областния град три пъти за по половин час - - от 8.30 до 9 ч., от 13.30 до 14 и от 16.30 до 17 ч.

Отстраниха от длъжност селски кмет, пише още на страницата. Става дума за управничката на свиленградското село Мезек Цонка Черменлиева. Хасковският административен съд я глоби 13 бона, тя обжалва пред Върховния, който я съсече окончателно и я отстрани от длъжност. Причината е конфликт на интереси – искала да продаде общински терен на съпруга си.

Д-р Пандов иска 12 легла, дават му 18, акцент от 2 страница.

Чакат Мъри за рожден ден на Тубата, пише на 8 страница. Шефът на футбола в областта Митко Маринов днес навършвал 47 г.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини