От х:

Днес в x:

Дете изчезва на футболен турнир. 700 без диплома за средно. Преглед на регионалния печат

„700 без диплома за средно”-водещо заглавие във „Новинар Юг”. Поне толкова не могат да си подадат документи за кандидатстване във ВУЗ, защото не са взели заключителните за средното образование матури. Информацията е от центърът за кандидат-студентска подготовка и информация. Кандидатите за висше тази година са 1900, през миналата са били 2500.

„В центъра на Хасково: трима наръгани в меле за девойка”. Екшънът се разразил пред дискотека „Версай” в 5 сутринта в петък. Ухажьор от Банско налетял да се бие с 3-ма хасковлии и 1 димитровградчанин. Като видял че го превъзхождат числено, той извадил ножче и ранил, за щастие леко, трима от опонентите си.

„300 се къпят като по часовник-през 3 дни”. Толкова са жителите на село Широка Поляна които от години имат проблем с водата. Селото било на 4 бона от спечелване на европроект. Толкова трябва да бъдат внесени, но община Хасково няма пари заради кризата.

„Полицай с награда за спасяването на колега” на страница 4-та. 35 годишния Деян Делчев получи 5 дни отпуск и похвала за спасяване на живота на 25 годишния си колега Мирослав Марков. Тази година полуцаят успешно реанимира получилият токов удар партньор при преследване на крадци в Димитровград.

Проблемът с кариерите в Димитровград и по специално рудниците на „Каолин” разработен на стр. 6 и 7. Заглавието казва всичко- „От държавата концесиите, за общината негативите”.

„Дете изчезва от футболен турнир на кортовете” заглавие над главата в „Хасковска Марица”. На тенис кортовете се проведе заключителния регионален турнир на „Ариана”, „Аматьори срещат професионалисти” Очаквано, той събра голям интерес- 53 отбора и много зрители. В навалицата 4 годишно момченце се отскубнало от родителите си и тръгнало по алеята към зоопарка. Загубило се и почнало да плаче. Нито един от хората, които по това време/неделя следобяд/ масово се разхождат на алеята, не спрял да го попита какво има и къде са родителите му. Междувременно те усещат липсата и изпадат в паника. Заедно с организаторите започват търсене и слава богу, откриват детето невредимо. Толкова по въпроса, че българите сме състрадателни хора.

А иначе дори и аматьорските турнири по футбол са съпътствани от скандали. Отбор „Слънце” който спечели турнира „Каменица” бе декласиран. Оттам опитали да хитруват и вкарали 3-ма играчи от вече разпадналия се ФК „Хасково”, което е против регламента. Експериментът д асе играе на изкуствена настилка, при това за тенис, се оказа повече от неудачен. Серия контузии провалиха отборите. На финала хасковския Нюкасъл би с 1:0 старозагорския Рамиза.

„За 2 години: БСП на Митьо Петров се стопи с 400 души” Причините са чисто биологически, казва самия той. Членската маса си отивала от естествена смърт иначе никой не изменял на партията по политически причини.

„Наши работници подбиват пазара в Гърция” Народът масово се изнася за северна Гърция за сезонна работа, видял репортер на вестника. За пример дава селцето Неа Виси в които живеят 3 хил гърци и вече 1000 българи. Както се очаква при толкова българи на едон място, започват веднага номерата. Нашите си подбиват сами пазара на труда като дневния надник в момента не надвишавал 15 евро а доскоро бил двойно по голям. Каквото сам си направиш, друг не може да ти направи.

„62 % от престъпленията остават неразкрити” , водещо на страница 3-та. Това гласи статистиката на полицията оп случай професионалния им парзник днес. И на този ден униформените не могат да се похвалят. Разкирваемостта-38 % е доста под средната за страната-48%. За последните 6 месеца има скок с 1/5-та на престъпленията в региона. Увеличават се главно кражбите, престъпленията срещу личността намалявали или били разкривани, намериха все пак позитивния ъгъл полицаите.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини