От х:

Днес в x:

Син на прокурор простреля дете. Забраняват партията на Златко Марчев. Преглед на печата

Син на прокурор простреля дете в главата, пише в заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. Изданието отделя цялата 4 страница за злощастния инцидент, който вчера разтърси града. Стрелецът – 20-годишният Митко, е син на военния прокурор Димо Бъчваров, пише вестникът. Блок 61, от който е стреляно пък бил населен с военни и полицаи. Снощи Митко е бил освободен от ареста, допълва изданието. Състоянието на 14-годишния Михаил продължава да е критично.

Отказаха на Харманли проект за 5 млн. лв., пише в другия акцент на първа страница. Общината кандидатствала по програма Регионално развитие.

Забраняват партията на Златко Марчев – акцент от втора страница. „Българе за Хасково” може да се окаже извън играта за местния вот догодина, ако се промени изборният закон. Поправките предвиждат бизнес лобитата, маскирани като партии, които не са регистрирани в поне 50 процента от общините в страната, да изхвърчат от надпреварата за местна власт. Така ГЕРБ иска да се пребори със станалата модерна от миналите избори тенденция местни предприемачи да узаконяват властта си в общините.

Грък загина в катастрофа с общинар, пише във водещия материал на 3 страница. Загиналият не спрял на знак „стоп” и бил пометен от реното на общинския съветник Николай Колев.

Точка. 1000 учители без net, акцентира във водещо заглавие на първа страница „Новинар юг”. Проектът на министерството на образованието, финансиран от ЕС, приключва. Педагозите вече ще си плащат от джоба интернета вкъщи.

Почна се: данъчните запорират 27 автомобила, пише в акцента на 2 страница. Задълженията на собствениците към общинската хазна са 81 123 лв., допълва вестникът.

Рецидивист изнасили тъща си, пише на 3 страница. 38-годишният Гюрсел се гаврил със 71-годишната баба, след което духнал в Гръцко. Обявен е за издирване, има европейска заповед за арест.

Басейните – годни за къпане, установява изданието. Проверката е била на РИОКОЗ.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини