От х:

Днес в x:

Имами от Кърджали скачат срещу Върховния съд

Под инициатива на ДПС в джамиите в Кърджалийска област започва събиране на подписи срещу решението на Върховния касационен съд, с което за законен духовен водач на мюсюлманите се обявава Недим Генджев. Това твърди Сабри Мустафа, представител на Висшия мюсюлмански духовен съвет с председател Недим Генджев. Протестира се срещу решението на Софийския градски съд да откаже регистрация на отчетно-изборната конференция преизбрала през 2009 г.за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ. Имамите днес по време на петъчната молитва открито са агитирали богомолците срещу решението на върховните магистрати. Това е недопустимо. Решението на Върховния касационен съд не подлежи на обжалване,каза още Сабри Мустафа.Според него в джамиите за пореден път се вкарва политика. Оспорва се съдебно решение, което е недопустимо.

Вчера на пресконференция от районното мюфтийство подвластно на досегашния духовен водач Мустафа Алиш Хаджъ обявиха, че не приемат решението на Върховния касационен съд. Те признаха, че готвят повсеместни протести. В деня за петъчна молитва в джамиите в Кърджали,Момчилград и Крумовград са били отправени призиви за събиране на подписка.

Мустафа Алиш Хаджъ заяви вчера за медиите, че разколът във вероизповеданитео ще върне исламистките секти в страната. Ще се възобнови практиката на тайни курсове по изучаване на Коран.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини