От х:

Днес в x:

Лекари питат димитровградчани как се чувстват при замърсяване на въздуха - АНКЕТА

От сдружение “Въздух за здраве” изготвиха анкета с 6 много кратки въпроса, свързани с влиянието на замърсената околна среда върху психичното здраве на хората живеещи в замърсените райони. Анкетата е насочена към жителите на Димитровград, София, Пловдив, Русе и Перник. 

Може да попълните анкетата от този линк: Кратка анкета за психичното здраве

Лекарската мрежа се обръща специално към жителите на Димитровград с призива да отделят 2 минити и да я попълнят.

"Отговорите на жителите на Димитровград са ни много важни. Резултатите ще представим на събитие на 8.11.
Затова ви молим да отделите 2 минути, за да ни споделите как замърсената среда ви кара да се чувствате.
Анкетата, съставена от д-р Калоян Гевара, член на лекарска мрежа "Въздух за здраве", има за цел да проследи връзката между качеството на въздуха и психичното здраве на хората. Основната цел е да се съберат данни за това как замърсеният въздух може да повлияе на психичното здраве и да предизвика симптоми като тревожност, депресия, затруднения в концентрацията и общо чувство на неразположение. Въпросите в анкетата са внимателно подбрани, за да се получат максимално точни и обективни отговори по темата.
Крайната цел на това проучване е да се анализират събраните данни и резултатите да се използват за информиране на обществото, медицинските специалисти и политиците за влиянието на замърсения въздух върху психичното здраве. С данните, събрани чрез вашите отговори, ще можем да се аргументираме по- добре за необходимостта от мерки за подобряване на качеството на въздуха и за осигуряване на по-здравословна градска среда.

Д-р Калоян Гевара е лекар специалист по психиатрия. Работи в Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм. Един от създателите и бивш председател на Българската Младежка Психиатрична Асоциация. Доброволец и настоящ председател на Медицинската комисия на Планинската Спасителна Служба към БЧК. Член на Европейския Колеж по невропсихофармакология. Създател на каузата "Аз карам с теб", която е в подкрепа на психичното здраве.

С интереси в областта на музиката, екологията и активния начин на живот. Роден в гр. Манагуа, Никарагуа. Завършил средното си образование в ПМГ "Акад. Н. Обрешков" гр. Бургас, а висшето образование в Медицинския Факултет на МУ София. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини