От х:

Днес в x:

Бойко Борисов: Всички са потенциални партньори, без "Възраждане"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира първите прогнозни резултата от вота. Той подчерта, че е готов да управлява с всеки, който подкрепя програмата на ГЕРБ-СДС и всички са потенциални партньори, без "Възраждане".

"Ще управлявам с всеки, който подкрепя нашата програма. Всички са потенциални партньори тази вечер, без колегите от "Възраждане", които ги поздравявам за добрия резултат, но просто чисто идеологически това не мога да го допусна", каза Борисов.

Той благодари на всички българи, които са излязли и са гласували днес.

"Благодаря на всички българи, които вдигнаха избирателната активност. При тази избирателна активност можем по-спокойно да говорим за представителност в новия парламент. От днес нататък от днес сме поели ангажимент да направим правителство. Категорична е победата на ГЕРБ и СДС. Ако се водим от максимата, че "Глас народен е глас Божий" е хубаво всички лидери да преспят и никой да не надскача изборния си резултат. При такава категорична победа ние можем да правим, правили сме много компромиси, но в никакъв случай няма да подменим вотът на хората. Нашата програма, която я разяснихме, за коята гласуваха хората, ще бъде основоположна за всички, които искат да има правителство. Няма да се водим по заклинания и още от днес някои почнаха с условия. Във вашите студия ги гледам как с треперещи гласове, как партия с категорични победители трябва да се съобразява с тези, които са два пъти по-малко. Просто не е нито красиво, нито честно. Много компромиси сме правили с тези хора. С всички останали сме работили, ще работим, можем да работим, всеки да си направи анализ на резултатите. Искам да благодаря на всички българи, не само на нашите гласоподаватели. Много трансформации могат да се получат до утре сутринта. Парламентът е математика, огромно значение има броят на партиите, макар че винаги съм смятал, че трябва да се вдигне долната граница и на коалициите, и на пратиите. Защото това, което е в момента, ако влязат всичките тези партии, от сега знам, че няма да има правителство. Победихме категорично. Лично мен ме прави щастлив, че процентите на социолозите съвпаднаха с тези на ГЕРБ. За купен вот и машинации към нас претенции няма."

Предложението за кабинет, ръководен от равно отдалечен от всички партии премиер, Борисов коментира така.

"Подмяна на вота на хората. Това е нечестно и това няма да го допусна."

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини