От х:

Днес в x:

Всички секции в област Кърджали са отворили, в четири е имало проблем с машините

Всички 541 секции на територията на област Кърджали са отворили и в тях вече се гласува, обяви председателят на Районната избирателна комисия Беркант Барзат.

Той допълни, че в четири от секциите е имало проблеми с машините, като в едната машината е отчитала стара дата – 23 октомври, друга не е отпечатвала разписки, две са отпечатали разписки, на които вотът не се вижда ясно. Уведомили сме „Сиела норма“ и очакваме оттам да кажат дали машините могат да продължат да работят, обясни Беркант Барзат. Дотогава избирателите на въпросните секции ще избират дали да гласуват с хартиена бюлетина или ще изчакат казусът с машината да бъде разрешен. 

По думите на председателя на РИК, и на тези избори е имало членове на секционни комисии, които не са се явили, но това не е попречило за отваряне на секциите, защото присъстващите членове са били повече от половината, каквото е изискването. Там където не са дошли председатели, заместник-председатели или секретари, такива са били назначавани от наличните от секцията.

Беркант Барзат каза също, че от началото на днешния ден няма подадени жалби, но има подаден сигнал за назначен и като член на секция, и като упълномощен представител. 

Общо 269 248 са имащите право да гласуват на днешните предсрочни парламентарни избори в област Кърджали. Те ще гласуват в 541 секции, 40 от които са подвижни, а четири в лечебни заведения и в Дома за стари хора в Крумовград. С машини се гласува в 346 секции, а с хартия – в 195. В 9 -и МИР - Кърджали се избират петима народни представители от 114 кандидати за това. 

От регионалния пресцентър на МВР в Кърджали съобщиха, че в охраната на секциите и обезпечаването на обществения ред са включени от вчера 480 служители на Областната дирекция на МВР, на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Зоналното жандармерийско управление в Кърджали.

Общо 407 са издадените лични карти от 21 октомври до петък в паспортните звена. От началото на седмицата са издадени 46 удостоверения за гласуване, от които 18 през вчерашния ден. Сектор „Български документи за самоличност“ и паспортните звена ще работят и днес от 8:30 часа до 19:30 часа, за да съдействат на българските граждани, които не притежават валиден документ за самоличност, да упражнят правото си на вот. 

БТА

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини