От х:

Днес в x:

"Бунтът" на машините за гласуване, в хасковско масово има проблеми с тях

Машинното гласуване е преустановено напълно в 23 и 29 секции в Димитровград, както и в 79-та секция в Хасково. Поне 20 са секциите в областта, в които устройствата за гласуване са показали, че имат проблем.

Това са най-съществените проблеми след старта на изборния ден в Хасковска област. Проблемната 79-та секция на булевард „България“ №164 в Хасково, където се помещава Клубът на хората с физически увреждания, след проверка от техническо лице се е установило, че машината е повредена и няма да може да се продължи гласуването.

В другите проблемни секции машините са пускали бели бюлетини или изобщо не е можело да бъде осъществено гласуване. Там обаче техническите проблеми са отстраними. 

Сигнали за фрапиращи нарушения в първите часове от началото на изборния ден няма. Има сигнали от различни политически партии за агитация в близост до избирателни секции. Тази сутрин представител на СИК в СУ „Васил Левски“ премахна афиши, които са били залепени с тиксо на дърво, непосредствено до входа на училището.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини