От х:

Днес в x:

Днес е ден за размисъл, пристигат машините за изборите утре

Според предварителните избирателни списъци, 95 478 души в Смолянска област имат право да гласуват на предстоящите избори. Вотът ще се проведе утре, 27 октомври, в общо 272 секции, като в 129 от тях ще бъде осигурено машинно гласуване. Шест от секциите ще бъдат подвижни, за да се улесни достъпът на избиратели с ограничена подвижност. Очаква се машините да пристигнат днес в РИК-Смолян, откъдето ще бъдат разпределени по секциите.

За доверието на избирателите ще се борят 111 кандидати за народни представители от 28 регистрирани листи, а регионът ще бъде представляван от четирима депутати.

Общо 93 000 бюлетини и 260 ролки специализирана хартия за машините са подготвени за изборния процес. От началото на предизборната кампания в РИК – Смолян са постъпили шест жалби и сигнали. Една от жалбите касае отказа на РИК да регистрира кандидатска листа на коалиция от партии поради закъсняло входиране на документи. Останалите пет жалби са свързани с разпределението на съставите на секционните избирателни комисии в общините.

Днес, денят за размисъл преди изборите, законът забранява всякакъв вид предизборна агитация. Утре, със заповед на местната управа, е въведена и забрана за продажбата на алкохол.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини