От х:

Днес в x:

РИОСВ – Пловдив обявява Седмица на отворените врати, посветена на биосферен парк „Червената стена“

Изображение 1 от 3

    Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) отваря вратите си през седмицата 28 октомври – 1 ноември за всички граждани, които искат да научат повече за биосферен парк „Червената стена“.

    Инициативата се организира по случай 3 ноември - Международен ден на биосферните паркове, обявен по смисъла на Програма „Човекът и биосферата“ на ЮНЕСКО.

    РИОСВ – Пловдив за трета поредна година чества празника на биосферен резерват „Червената стена“, намиращ се в обхвата на инспекцията – първият от четирите, одобрени от ЮНЕСКО биосферни паркове в България.

    Всички, интересуващи се от философията на биосферните паркове, основанията и историята на обявяването, зонирането на биосферен резерват „Червената стена“,  биоразнообразието, емблематични видове на флората и фауната, защитените зони и територии, попадащи на негова територия, културно-историческите обекти и възможностите за туризъм, ще могат да получат експертна информация и материали в Информационния център на институцията, намиращ се във Водната палата, бул. „Марица“ № 122.

    От пловдивската екоинспекция са подготвили книжки, брошури и плакати за „Червената стена“ - за да се поддържа празничното настроение, всеки посетител на Центъра за административно обслужване на РИОСВ - Пловдив през седмицата ще получи подарък.

    Специална покана от РИОСВ – Пловдив отправят към младежите от гимназиалните класове и техните преподаватели.

    След предварителна уговорка  желаещите ще имат възможност да гледат и дискутират филм, изработен за защитената територия.

    РИОСВ – Пловдив поддържа богата интернет страница на биосферен парк „Червената стена“ -https://chervenatastena.com/, а по случай 3 ноември представя на вниманието на любителите на природата и пътешествията специално изработен информационен клип със съдействието на Министерството на околната среда и водите и с фокус върху обекти в парка, представляващи туристически интерес:https://mabbg-abv.cincopa.com/watch/AcBAvGfdQxD7

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини